zondag 4 november 2012

Zucht van verlichting...

Woensdag hoorde ik van haar dat ze naar Zutphen wilde voor stofjes en wat houterigs voor 5 december... Van dat soort plannetjes maakt mijn hart een sprongetje, en het lukte ons zowaar om binnen 3 dagen in de auto die kant op te vliegen.

Een super dagje was het, de reis van 1,5 uur heen, 1,5 uur terug meer dan waard. Allereerst langs de speelgoedwinkel, maar daarover zo meteen meer. Ons tochtje door de zijstraten van de binnenstad van Zutphen (hoe vaak ben ik daar al verkeerd gelopen?) eindigde gelukkig toch ineens (zoals altijd)  bij Petra Prins voor de deur.

Bijna direct vroeg Gerda of ze me kon helpen. De 3 gemaakte blokjes van de Nearly Insane quilt (jaja, ook blokje 3 8 is af!) waren mee naar Zutphen. Mijn probleem (helaas niet opgelost door de Brabantse quiltwinkels) maar meteen voorgelegd, de sashing. Dat zint me niet hè, als ik zoiets geregeld wil hebben bij mijn quilt. En ook had ik echt wat donkere stofjes nog nodig, voor het broodnodige pit en tegenwicht tegen alle lieve French General stofjes.

Gerda snapte gelukkig Precies wat ik bedoelde. We probeerden een lappie beige met rood, waardoor ik heel goed kon uitleggen dat dat me allemaal te soft was. Daarna toverde ze de ene na de andere donkerdere rol tevoorschijn, met precies de goede printjes en friemeltjes erop. De derde rol was eigenlijk al meteen raak. En zes andere donkere stofjes gingen vervolgens mee voor in de blokjes.
Hier zie je de stof voor de sashing. Wat bleekt donker toch altijd uit op foto's... de cornerstone-stof die ik voor ogen had matcht er eigenlijk ook wel mooi bij vind ik. De sashing stof is een donkere warme taupe bruin-grijze kleur. Het is eigenlijk een japanse stof van Yoko Saito. Ik heb geen stof meegenomen voor de buitenrand, want daar wil ik later voor kijken, ik vond deze daar niet zo heel erg voor geschikt. Tegen die tijd vind ik vast iets moois!

Ben Helemaal in Mijn Nopjes. Krijg er helemaal energie van, het getob is over. Nu nog even achter een groter stukkie voor de cornerstones aan.


Blok 8 in volle glorie, 129 stukjes, het nummer 3 blok met de meeste stukjes. Het leek me ook wel slim om die te maken zodat ik weet of het wel écht wat voor me is. Gek genoeg zie ik niet het ergst op tegen dit soort blokjes, maar meer de blokjes met dunne, lange streepjes...

De donkere stofjes (niet allemaal gekocht hoor, maar hier op een rijtje voor het kleurenpalet)
en ook weer wat uitgebleekt... van donkergroen-grijs tot blauwgrijs tot bruingrijs tot echtwelbijna zwart...

Zutphen heeft voor de houten speelgoed-liefhebber een waar walhalla: een prachtige speelgoedwinkel waar ook heel veel in eigen werkplaats gemaakt wordt. Ze hebben er oa beuken houten blokken in de basismaat van Haba, maar dan fors groter waardoor de kinderen de knikkerbaan heel stabiel kunnen bouwen. En wat te denken van zoiets:

Helemaal leuk vind ik dat! Ze hebben er ook van die fantastisch grote ouderwetse wasrekken, als je veel plaats hebt heel mooi voor quilts. Ze staan nu bij de aanbiedingen op de website.
 
Fijne zondag!
Liefs, Nathalie
 
 

11 opmerkingen:

 1. Gezellig! Mijn inspiratie-gek ;-)
  Mooie kleur voor de sashings. Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht. Eerst maar eens een goed begin maken. Ik ga me nu storten op blok 8...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja helemaal top die sashings, mooie kleuren combi zo, houten speelgoed prachtig hoor! Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou he he, nu kun je er eindelijk rustig mee verder gaan

  Succes nog

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om zo'n dagje samen met een vriendin te doen en dan helemaal naar Petra Prins in Zutphen. Ja als ik die winkel instap weet ik niet waar ik moet kijken.
  Maarre....je hebt super stofjes gevonden voor je NI!! Wauwww maar ik ben ook onder de indruk hoe mooi jij je blokjes maakt!

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou je bent goed geslaagd voor je NI, prachtige stofjes heb je gekocht ! ! !

  Fijne avond Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt prachtig gekozen! Alsof het ervoor gemaakt is. Kan me dan ook heel goed voorstellen dat je hier helemaal happy van wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, bij Petra Prins kun je altijd wel slagen vind ik. Fijn dat je zo goed geslaagd bent met de sashings.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke winkel is het toch! Je hebt een mooie stof voor de sashings uitgezocht! Groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Nathalie prachtig blokjes laat je zien en fijn dat je zo naar je zin bent geslaagd in Zutphen ik ben er nog nooit geweest is wel een wens voor ooit.Nog tien punten Jane dan is die quilttop af en dan ga ik ook de NI weer oppakken die is blijven liggen door ook niet de juiste stof kunnen vinden voor de cornerstones.Veel plezier met de mooie lapjes en de groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie blokjes heb je gemaakt. En mooie kleurtjes. Geloof dat ik echt een keertje naar het zuiden moet afzakken.
  Ga je meteen ook volgen vind je blog zo mooi, en wat je maakt natuurlijk.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie sashing stof heb je gevonden. Ik ben ook aan de NI bezig, en vind het erg leuk jullie vorderingen te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen