dinsdag 23 oktober 2012

Nearly Insane, maar dan... nog gekker!

Wat een blogtitel, maar het is echt waar. Ondanks dat ik beloofd had om pas ná de quilt van DH met een nieuw project te gaan starten heb ik stiekum anders gedaan... Vorige week heb ik het boek van de Nearly Insane quilt gekocht. Een quilt met héle mooie blokken vind ik, lekker ingewikkeld en ieniemienie. En daar ben ik juist bij het maken van een sampler zo van gaan houden.

Nu ik niet meer bezig ben met de blokjes van de frisse start mis ik ook dat een beetje. Het lekker kunnen puzzelen met verschillende stofjes, wikken en wegen, hoe komt het patroon het sterkst uit, ik vind het een echte uitdaging. Doordat ik anders ben gaan werken met de frisse start quilt heb ik uiteindelijk maar 25 van de 49 blokken gemaakt. De quilt is groot genoeg, ik wilde ook zeker niet meer (er had makkelijk nog een rand omheen gepast, maar ik vond het genoeg, de quilt heeft 'het' nooit helemaal gehad voor mij, en dan moet je maar stoppen op het moment dat het een acceptabel maatje is vond ik).

Het blijft echter kriebelen en trekken... een échte mooie sampler naar mijn zin. Inmiddels heb ik zo ongeveer álle samplerboeken in huis, DJ, SBS, FW... maar NI had ik dus nog niet. Dear Jane viel af, werken met twee stofjes per blokje, dat werd het niet voor mij. Sylvia's Bridal Sampler is te rommelig naar mijn zin, Farmers Wife te eenvoudig. Maar Nearly Insane, met die Insane blokken met 229 stukjes per 15x15 cm...

Vandaag ben ik maar eens aan de slag gegaan. Na een week tobben, wikken en wegen, turen, staren, bladeren, zoeken op het www, zuchten, steunen, je moet gewoon Beginnen!

Dus:

Blok 1 (klikkerdeklik op de foto om groter te bekijken)

Neergelegd op wat denk ik de sashing gaat worden. Ik wil graag een simpele, rustige sashing. Geen felle cornerstones voor mij, ik weet het, het origineel heeft felrode cornerstones tussen een leverkleurige sashing, maar ik wil graag élk blokje de aandacht geven. Kijk ik naar een quilt met afwijkende kleur cornerstones dan wordt mijn oog getrokken naar de vierkantjes op de hoek ipv naar de pure schoonheid van de blokjes.
Spannend vind ik dit wel... ik moet nog bestellen, als jullie nou met z'n allen heel hard NEE gillen dan moet ik misschien toch nog even gaan nadenken...

Wie trouwens wat van de Nearly Insane weet kan zien dat ik dit eerste blokje heb aangepast. Mijn streven is namelijk om meer dan 40! stukjes stof per blokje te gebruiken. En dit blokje had er niet genoeg. Het grote zwarte randje is een toevoeging waardoor het blok nu meer dan 40 stukjes telt. Dat betekent waarschijnlijk ook dat ik sommige heel simpele blokjes niet ga maken of ga vervangen. Maar inmiddels heb ik zo'n flinke voorraad boeken en patronen opgebouwd dat ik dat aandurf. Dit blokje heb ik op eigen initiatief anders getekend... Oeps!

Als aanschaf heb ik eigenlijk niet zo veel stofjes nodig... Als er dit nog in je kratje French General en Bijpassend zit:

Hooguit nog wat meer donkerdere lapjes om pittige accenten te kunnen geven!

En verder was ik ook nog druk met deze:

Het quilten is nog niet helemaal klaar, maar om de streepjesrand netjes te kunnen quilten heb ik toch de bies eraan gezet. De bovenste laag had een beetje de neiging om te gaan trekken en rommelig te worden door het quilten op de rand. Nu kan dat niet meer gebeuren, en ach, voor de laatste centimeters zal dat niet meer uitmaken hoop ik, dat de bies er al aan zit!

Ondertussen wordt er ook nog rustig doorgewerkt aan de mandjes hoor, de volgende bloem voor het middenstuk om te appliqueren ligt al weer klaar. En de quilt voor DH? (sssssssssssssst niet vertellen, maar die ligt weer terug in de kast!)

Fijne week allemaal!
Liefs, Nathalie


9 opmerkingen:

 1. Zo he wat een plannen wel erg tof! En wat een heerlijke bak vol stofjes zeg. Nou ik roep lekker aan beginnen en houd ons op de hoogte:) groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog even nav je berichtje op mn blog. Ik kan je mailadres niet vinden in je profiel ik Ben geverfd blond:( wil je mij een berichtje sturen dan kan ik daar op antwoorden. Grusse carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn hemel....waar begin je aan. Blokjes met minstens meer dan 40stukjes. Ik zou er "nearly insane" van worden.
  Juist de Dear Jane met haar 2 kleuren spreekt mij meer aan. Maar gelukkig dat smaken zo verschillen.
  Veel succes met je nieuwe uitdaging!!

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HAha ik lees het al, helemaal INSANE (lol) je 1e blokje is een schatje. Suc6 ermee. Fijne dag verder, knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is leuk om te maken de NI, word tijd dat ik hem ook weer eens ga oppakken:-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vergeet ik helemaal te zeggen dat je eerste blok mooi is geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk! De NI staat ook nog op mijn programma. Dus ik ga je vorderingen volgen.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een verschrikkelijk mooi blokje is dit geworden en je sashing vind ook al zo mooi, lekker rustig van kleur. Ik wens je veel succes met deze ieniemiene blokjes.
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er heerst gewoon een sampler-virus... Prachtig blokje geworden. Ik heb zelf ook nog de Cival war diary, Cival war legacy, Cival war love letters quilt, hoboquilts en van dezelfde schrijfster als de Nearly insane : Just plain nuts. Ik heb er vast nog meer (als je kijkt naar de samplers in blackbird designs boeken) dus als je zin hebt mag je gerust eens komen neuzen in m'n quiltboekenkast (kopieerapparaat hebben we ook dus...).
  Zelf kies ik nu even voor iets simpeler, vooral uit angst voor het niet afkrijgen. Niet dat geloof ik veel verschil uitmaakt maar toch. Hardstikke knap dat jij aan minimaal 40 stukjes per blokje durft te beginnen!
  Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen