maandag 5 september 2011

Quilten, quilten, quilten...

... want met die voorspelde herfststormen krijg ik het wel een beetje op mijn heupen. Zou zooooo leuk zijn als ergens dit najaar de slingerrandjesdeken op ons bed beland, toch? Omdat ik eigenlijk niet meer kón wachten ben ik net even met de quilt naar boven gelopen. Fototoestel mee, en eens even proefliggen op ons bed. Eigenlijk had ik hem helemaal nog niet boven in de bedoelde omgeving gezien! En kijk maar, zoiets wordt het:

Ik ben zelf gewend aan knisperend wit beddengoed. Vandaar dat ik ook een helemaal witte quilt aan het maken ben. Voor in de winter is dit wel wat warmer van kleur, en volgens mij kan de kamer het best hebben (verder alleen maar wit en grenenhout, het bed is wel de knaller in de kamer). Dan kan ik het ooit, als de witte ooit af komt, afwisselen, 's zomers de witte, 's winters de slingerrandjesdeken... Of zou die dan al versleten zijn?
Inmiddels ben ik bij de vierde rand vliegende gansjes. Het is een hele klus hoor, dat quilten. Ik vind het heerlijk om te doen, en heb het mezelf niet echt makkelijk gemaakt. De gansjes worden in de ditch doorgequilt én nog met vliegende gansjes in tegengestelde richting.
Even een detail van mijn quiltwerk voor wie het graag wilde zien, er zijn er nog heel wat die met deze klus nog gaan starten geloof ik:
Ik probeer de vlakjes zo constant mogelijk te houden qua grootte, vandaar dat ik de diamantjesrand toch maar niet meer als diamantjes heb doorgequilt maar als driehoekjes.

En verder? Heb ik zaterdagochtend om tien uur Dorry bezocht, mensenlief wat een drukte! Ik heb niet zo veel ingeslagen, maar wat wel mee naar huis ging is de quilters diary, dus het komende jaar heb ik elke week een mooie quilt om me aan te verlekkeren en om inspiratie op te doen.

Alhoewel, aan inspiratie geen gebrek!
Er is nog zoveel wat ik zou willen maken. De Life is Beautiful quilt (maar wil ik die zó maken of verwerkt in andere blokjes?), Pandora's box, DH wil graag een flanellen quilt helemaal alleen voor hem (we hebben er twee, maar die moet hij delen met de kids of met mij. Misschien wordt dat iets met een vijfpuntige ster. En  het liefst zo scrappy mogelijk, ik ben er inmiddels wel achter dat dat mijn ding is. En dan heb ik ook nog een berg french general stofjes (ik kan ze niet weerstaan, sorry!) waar ik wat moois mee wil maken. Oja, dat éne blokje van de mysterie quilt, met dat vogelhuisje, zie ik zo hier in de keuken hangen ter afwisseling. Trouwens, dat tuinquiltje van Hatched & Patched ook... En had ik geen vier, vijf quilts onder handen momenteel? Hellup! Soms word ik een beetje gek van mezelf. Er is gewoon te veel moois wat je kunt kiezen om te maken...

4 opmerkingen:

  1. Wat is die slingerrandjes quilt mooie gequilt, en wat ben je al ver!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi, ich hole mir gerade ein paar neue Inspirationen. Ich suche ausgefallene Patchwork Stoffe Meterware.

    BeantwoordenVerwijderen