zaterdag 26 september 2015

Sund

Een echt begrip hier in het zuiden van het land... sund. Soms kun je ergens echt sund van maken. Bijvoorbeeld die halve appelflap die je kinderen laten liggen. Da's sund. Zonde... jammer... En als je 'm dan opeet voor je kindje dan heb je een probleem. Word je dik van 't sund.

Sund dus. Echt sund zijn die zakjes met diamanten en hexjes die over zijn gebleven van mijn ik-ga-een-andere-rand-aan-de-mandjes maken avontuur. Hele zakken vol geknipte diamantjes en hexjes... dan gaat het broeden, want ojee, wat doe je ermee? Je kiept het niet zomaar in de prullenbak. Da's sund. Maar wat dan wel?


Weet je wat? Toch maar eens even stempelen. Ergens lag nog een 0.75 inch stempeltje...


Die passen lekker op die lapjes zeg!
Ik stempel en stempel, en de randjes knip ik later bij...


Maar wat zijn ze klein! 
Echt ieniemienie...


En als je ze dan aan elkaar prutst krijg je zoiets. 
Een scrappy driehoekje.
Wordt vast leuk! 
Net zo leuk als die ieniemienie ohio sterretjes...


Even m'n vingerhoed erbij.
HEEEEEEEL ieniemienie:)
Het driehoekje meet van punt tot punt 3,5 inch. Da's net geen 9 cm...


En zo ziet dat eruit tussen lichte achtergrond lapjes. Da's leuk... afwisselen met gewone driehoeken?
Ach, we zien wel. Eerst maar eens de berg diamantjes opmaken!

Zo wil ik best dik worden van 't sund!
Liefs Nathalie

vrijdag 18 september 2015

scrappy stars

Ken je dat...
geen idee wat dit gaat worden...
maar het is gewoon...
ZOOOOO LEUK!!!

Een heel fijn weekend!
Liefs, Nathalie

zondag 13 september 2015

Drie nieuwe projecten in een weekend!

Het zat er al even aan te komen, en hoe stoer ik ook probeerde om het te rekken tot 2016... HELAAS PINDAKAAS! Niet gelukt!

Project 1... zagen jullie eigenlijk al in het vorige blog voorbij komen. Mini Ohio Star blokjes, nog met onbekende bestemming maar Zo Leuk! Gestempeld met de stempeltjes...


Project 2... Een kleine Liberty Fields. De blokken krijgen als achtergrond broderietjes, geeft vast een leuk effect. Het eerste blok is klaar om aan elkaar te naaien. En, verrassend... gestempeld met de stempeltjes van Jeanneke! Het blok wordt nu 20x20 cm, in origineel formaat zou dit 40x40 zijn!


Project 3... De Antieke Wedding Sampler van Di Ford. Ik kon er niet meer mee wachten. Blok 3 heb ik klaar omdat ik de achtergrondstof voor deze quilt nog niet heb. En weet je wat zo leuk is? De 64 benodigde driehoeken kon ik ... stempelen!


Dat lukte natuurlijk niet bij het middelste sterretje. Ook kon ik niet wachten of het me zou lukken om dit in elkaar te naaien. Daarbij kwam de Perfect Circles mal voor de dag. Handig! 


Ben erg blij met het resultaat van mijn geknip en gepuzzel met de stofjes voor dit blok!


En zo gaat het blok eruit zien straks. Nu nog even in elkaar zetten!


Soms kun je ook te streng voor jezelf zijn. Wat een voornemen om niks nieuws te beginnen zeg. Gewoon in de kliko ermee als je er eentje hebt!

Liefs, Nathalie

zaterdag 12 september 2015

Over een nieuw quiltrek, een nieuw stempeltje en andere leuke dingen!

Ik had al een jaartje of wat de blauwe Winding Ways aan een gordijnroede hangen op onze deur in de  kamer. Eigenlijk beviel me dat wel erg goed. Ondertussen keek ik heel vaak naar andere quilt-rekken, maar altijd zag ik Het Nadeel. Te veel plaats nodig in onze huiskamer, of te smal (zoals al die leuke ladders, waarvan ik steeds denk hoe krijg je daar grote opgevouwen quilts tussen), of te gammel...
Dus hebben we maar een paar extra roedes gekocht bij de Karwei. Met vier onder elkaar een prima quiltrek voorlopig! 

Ook ben ik nog steeds aan het spelen met de stempeltjes van Jeanneke. Zo kwam ik erachter dat voor blok 3 voor de Antieke Wedding Sampler 60 driehoeken van 2 inch getekend moeten worden. Gelukkig zit die ook in mijn stempelsetje!


Als toegift op de stempelset bestelde ik deze stempel bij Stampinback. Super, in twee dagen in huis! En de perfecte aanvulling omdat ik nu een lief mini ohio star blok kan maken:



Het is nog geen 11 cm, op de onderste foto ligt mijn borduurschaartje erop. Ze zijn net wat kleiner dan de Phebe Ohio Star blokjes, die zijn 11,5 cm volgens mij, maar da's een klein verschilletje. Wel erg leuk om hier een klein quiltje mee te maken.

En ik stempelde ook nog een trip around the world:


Het wordt erg druk de komende weken, dus ik ga dit weekend maar eens lekker genieten met de lapjes!

Liefs, Nathalie

maandag 7 september 2015

Quilten op de bonnefooi

En dat is me toch lekker! Bij elk knotsgek blokje verzin ik zomaar ter plekke hoe ik het ga quilten. En soms is dat nog lastiger dan het lijkt! Daarom nu, op deze druilerige septembermaandag, een parade van 16 Nearly-Insane-nog gekker blokjes die al gequilt zijn!
















Klikkerdeklik op de foto's als je nog verder in wilt zoomen!

Liefs, Nathalie

zondag 6 september 2015

De keuze is gemaakt!

Ik ga ze gewoon ALLEDRIE maken. De Antieke Wedding Sampler, de Jane Pizar en de Liberty Fields.
Waarbij ik ga beginnen met... de AWS. Mijn stofjesbak past zo bij deze quilt! De twee anderen moeten wachten tot er minstens 1 project klaar is.

En voor nu?
Ga ik ff lekker deze omhaken met een klein randje donkerblauw en dan op naar de laatste rand voor deze granny!

Fijne zondag!
Liefs, Nathalie

woensdag 2 september 2015

De uitdaging!

Tja, zoals zoveel quiltsters met me regelmatig meemaken is het weer zo ver... ik sta voor n uitdaging!
Nou ja, eentje, misschien wel meerdere!

Uitdaging: ik heb mezelf voorgenomen om dit jaar geen nieuwe projecten te starten. Met nog 6 af te werken projecten lijkt het me ook slim om dat heel 2015 vol te houden en toch niet stiekem... Nog twee quilts te quilten, 1 haakproject, en 3 tops waar ik aan werk. Genoeg! Dus ben ik streng voor mezelf, en werk ik stug door aan waar ik mee bezig ben. Maar, het jaar is over de helft, en een heleboel van deze projecten zijn ook al heel ver over de helft... sommigen met de eindstreep in zicht!
Lekker voor de grijp ligt de hele bende hier bovenop de kast.


Uitdaging: Als sinds vorig jaar oktober wordt mijn voorraad gevuld met lieve, leuke, middenkleurtjes om een FANTASTISCHE quilt van te maken. In de vakantie werd het bakje nog voller... maar ermee werken doe ik dus nog niet. Want tja, het was toch de uitdaging om niets nieuws te beginnen?


Uitdaging: mijn WIM-metjeslijst hiernaast wordt steeds langer. Ik kan bijna niet meer kiezen tussen al die projecten! Want welk project is nu echt een uitdaging? De Antique Wedding Sampler van Di Ford is toch maar weer gestegen op dit lijstje. Broderie perse, nog nooit gedaan, wat moet ik ermee? Da's nog eens een uitdaging! Gespot in deze versie in Veldhoven vorig jaar...


Uitdaging is ook de Jane Pizar Wedding quilt. Wat is dat toch met al die Wedding quilts? Waarom moeten die nou allemaal zo mooi en uitdagend zijn? Ik ben al wel begonnen met het tekenen van de blokken, maar dat is nog niet begonnen aan de quilt... toch?


Uitdaging: was ik vorige week jarig, en kwam dus het stempelsetje tevoorschijn wat ik bij Jeanneke kocht op de open dag van de Quiltster. En daar kun je me toch leuk mee puzzelen zeg! Want niet alleen de quilt die Jeanneke maakt is er mee te maken.


Nee, als je even puzzelt met de stempels... 


dan blijkt ook de mini versie van deze Liberty Fields mogelijk!
In het klein ook echt een uitdaging!
Oeffffff.... zucht.... die stond nog niet op mijn lijstje:)

En als je nog even verder puzzelt met de stempels is er nog zoveel meer mogelijk. Waaronder ook het idee om iets met miniquiltjes te gaan doen...

De Ultieme uitdaging dus... Nadenken. Wat is nou echt een uitdaging om te maken? Ondertussen Lekker Doorwerken. Ben reuze benieuwd naar jullie uitdagingen.

Ik kom regelmatig bij velen van jullie via de blogjes op bezoek. Ik ben niet iemand die vaak reageert op blogs. Maar genieten doe ik wel! En mijn eigen blog? Ik vind het leuk als je reageert. Maar mijn blog heeft voor mij veel meer waarde. Het is mijn online-quiltdagboek waarvan iedereen mag meegenieten. Mijn worstelingen en vreugdes rondom het quilten mag meebeleven. En voor mezelf, om op een rijtje te krijgen wat ik wil, wat ik droom, wat ik... Nou ja. Hopelijk snappen jullie het. 

Liefs! Nathalie