zondag 10 augustus 2014

De klus is geklaard: mijn Nearly insane is af!

En tja, ik ben trots op mezelf. Want wat een klus is het geweest! En ook: wat een feest om steeds weer een nieuw miniquiltje te maken.


Het is zo ongeveer onmogelijk om van deze quilt binnen een fatsoenlijke foto te maken. Hier ligt hij op de keukenvloer, keuken ontruimd om de quilt te kunnen sandwichen. Ik had rondom nog 5 cm over... en da's niet veel.


Het venijn zat ook nog een beetje in de staart, want o jongens, wat ben ik als-de-dood voor golvende randen... dus meten, meten, spelden en fingers-crossed... Maar toen zaten ook die er allemaal aan!


 Wel met de nodige hindernissen...


Want dekentjes, die zijn toch om op te liggen?!


Nadat de quilt gesandwicht is heb ik de rand eerst glad met de hand vastgeregen. Daarna heb ik de vulling wat terug geknipt en de achterkantstof eroverheen aan de voorkant vastgezet. Zo kunnen er (hoop ik) geen motten in de wollen vulling kruipen. Want ik heb er een wollen tussenvulling tussen gedaan. Lekker warm in deze winterse quilt. Die wollen vulling voelt niet zo lekker en een beetje hakerig aan vind ik. Da's nu dus ook opgelost. En ons harig monstertje vindt het erg leuk om aan witte tussenvullingen te peuteren... Ook dat kan nu niet meer!


En bij al dat laatste gepeuter bleven er maar draadjes afkomen! 't Lijkt niet zo veel op deze foto, maar in het echt was het een hele hoop!


Mocht er nog iemand om vier mooie randen (a 2,75 meter per stuk) te zitten springen... Je mag ze van me overnemen! Er zaten er precies 8 op de rol in de breedte, en ik geloof niet dat ik ze snel voor nog een quilt wil gebruiken omdat ik bang ben dat ik dan dezelfde soort uitstraling krijg. Dus zoek je nog fantastisch mooie randen: deze zijn van French General-Josephine. Voor 25,- incl verzenden komen ze naar je toe!

Als het lekker droog is buiten zal ik daar nog wat mooie foto's maken die de quilt meer recht doen en ook wat details!

Liefs, 
Nathalie

22 opmerkingen:

 1. Wat fantastisch mooi! Echt heerlijk omnaai te kijken. Volgens mij heb je ook een super keuze gemaakt voor je achterkant, gefeliciteerd met deze quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, proficiat! Je mag supertrots zijn op deze prachtige quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. GEWELDIG !
  Je mag met recht trots zijn !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige quilt is het geworden ! Heel mooi.
  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is dat een mooie quilt geworden. Je kan trots zijn op je zelf en echt af heerlijk! Wat ga je nu oppakken?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij is echt prachtig zoals hij daar ligt. Daar heb je een heel mooi kunststuk mee gemaakt. En nu maar quilten. Ik ben benieuwd hoe je dat gaat doen. Laat je daar ook af en toe wat van zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, wat istie mooi!!!! Ik ga binnenkort echt echt verder met de Nearly Insane (ben op dit moment te druk met andere dingen)
  Je mag trots zijn op zo'n beauty! Als je randen nog niet verkocht zijn, hou ik me aanbevolen. Ik vind het fijn om mooie randen op voorraad te hebben & misschien passen ze wel mooi in mijn medaillon-quilt waar ik nu weer druk mee ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kunt met reden trots op jezelf zijn. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Werkelijk heel mooi! Geeft je een goed gevoel weer iets afgerond te hebben. Nu nog quilten. Succes ermee! Groeten, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig mooi! succes en plezier met quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig! Wat is dit een mooie quilt geworden! En ik bewonder je geduld en doorzettingsvermogen. De randen er omheen passen er perfect bij. En ja, dat met die golvende randen, dat ken ik, heb zelf ook eens 2 randen 'achteruit moeten naaien' vanwege dit probleem. Knap dat het goed gegaan is. Van harte met deze (gedeeltelijke) affo! Veel plezier met quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat is dit mooi geworden. Succes met quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd met deze mooie affo!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat is dit mooi! En de stofjes die je gebruikt.... Ohhh ik ben verliefd op de kleuren.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 15. What a wonderful project. Outstanding work. You must be so proud.
  Greegings,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Adembenemend mooi! Ik vind jouw kleuren zo mooi gekozen! Veel plezier met het quilten, dat gaat heel fijn met een wollen vulling.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Nathalie, wat is hij mooi geworden, echt super ! Lekker kleedje voor Siepje....... Groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat is hij mooi geworden ! En wat heb je hiervoor veel geduld nodig !

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Vind hem schitterend en zou heel graag je randenstof willen kopen.
  Hoor wel van je hoe of wat.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen