zaterdag 12 april 2014

na het middenstuk-plan... maar meteen de buitenrand

Nu het middenstuk van de oud-engelse mandjes in rap tempo verder gaat, is het zaak om maar meteen verder na te denken... over de rand. Want met alleen een middenstuk en een rand met 22 mandjes ben ik er nog niet. De quilt meet dan in mijn geval 1,65 in het vierkant. En moet nog mooi in balans komen, net als het origineel.

Ik was van plan om de buitenrand te maken met sterrenblokjes op de punt. Maar door het blokje wat ik midden in de rand van het middendeel geappliqueerd heb kwam ik op het idee om dat blok te gebruiken voor de buitenrand.De foto's zijn belabberd slecht,  maar voor 't idee... even goed genoeg. De rand blijft wel dichter bij het origineel, alhoewel dat sterren en hexagonnen waren. Ik ben niet zo dol op hexjes, vandaar dit andere blokje. Ik geloof dat 't werkt wel voor me! Het zit nu nog wel ietsje ruimer in de lichte achtergrondstof want als alles aan elkaar zit valt er rondom nog een ruime halve cm rand weg (ik hou  graag iets meer marge aan...)

En hij groeit ook als kool! Krijgt al lekker wilde haartjes, alhoewel... op deze foto komt hij net uit bad en is hij behoorlijk fluffy!

Fijn weekend!
Liefs, Nathalie

5 opmerkingen:

 1. Jij hebt echt een tovernaald! Mooi hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig wordt je quilt, hele mooie sfeer. En "fluffy" ziet er schattig uit. Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi je eigen inbreng! Ik ben ook niet zo van de hexjes ik vind jouw blokjes top! Het wordt een prachtige top!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I love your version of the brown basket quilt. I will never forget the times I was able to see the original. I enjoyed seeing your fabric selections, I am still selecting some of my fabrics :-)

  BeantwoordenVerwijderen