woensdag 26 maart 2014

Schandelijk verwaarloosd...

is mijn mandjesquilt de laatste tijd... Ja, ik geef het toe. Met schaamrood op de kaken... Die geweldig leuke eigen interpretatie van de oud-engelse mandjesquilt. Ik heb er nog eens aan gewerkt een paar maanden geleden door 1 mandje af te maken. En daar is het dan maar weer bij gebleven!

Hoe is het toch zover gekomen? Natuurlijk heb ik veel tijd gestoken in andere quiltdingetjes. De Nearly Insane ging met sprongen verder. Er wordt af en toe een granny gehaakt. Maar de mandjes bleven steken.

Een van de laatste stand-van-zaken foto's... Zucht. Nu weet ik ook weer wat me een beetje deed stokken. Die grote lege randen van het middenstuk. Want die mogen nog mooi gevuld worden! En hoe doe je dat? Ik ben geen ontwerpster. Maar de maakster van de oud-engelse mandjes was dat vast ook niet!


Een mengelmoesje van deze twee quilts ging het worden. Dus heb ik mezelf maar eens streng toegesproken. Hup, tijd om knopen door te hakken!


Moet gezegd worden... dit helpt ook mee! (al kwam ik tot mijn verbazing nog meer ongebruikte lapjes tegen in het kistje...)


Dus creëer je allereerst een enorme puinhoop op tafel. Strijkplankje erop, handig mini clover strijkboutje, jaja, ik werk nog zonder apliquick! Lapjes, freezerpaper, puzzelen, knippen en ...


al doende...
wordt de eerste rand gevuld!

Zucht! Nu is de rest niet zo moeilijk meer! Ik ga lekker prikken!
En dan zit alles zo op z'n plekkie! Heb er weer helemaal zin in gekregen!

Liefs!
Nathalie

8 opmerkingen:

 1. hoi Nathalie,
  tja, soms moeten we onszelf inderdaad even goed toespreken ! Dat moet ik ook regelmatig doen als er weer eens iets blijft liggen. Maar nu heb jij ook weer iets heel moois omhanden, en als je het dan echt ziet groeien terwijl je er aan werkt ... dat is altijd weer een heerlijk gevoel !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuker dan het voorbeeld. Komt vast door de frisse kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed zo! Af en toe hebben we een peptalk nodig. Mooi werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een prachtige quilt (in wording). Goed dat je hem weer oppakt.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat wordt dit mooi!
  Nu gewoon door gaan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje wat super, dat gaat je goed af, hoor! Lekker doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik hoop dat je de smaak weer te pakken hebt, want dit is zo waanzinnig MOOI!

  BeantwoordenVerwijderen