woensdag 27 november 2013

Auw! Zere elleboog...

en ik denk dat ik weet waar het van komt... moet je maar niet zo fanatiek aan het quilten slaan. Beetje jammer is het wel, want DH's flanellekes schoten zo lekker op. Nu niet meer dus, ik doe het maar even wat rustiger aan. Maar mag je wel iets anders quilterigs doen als je elleboog pijn doet?
Geen idee. Ik voel wel als ik quilt dat het doorduwen van de naald het probleem is. Voorzichtig probeer ik maar wat anders... Gelukkig ben ik in het stadium dat het nog niet de hele tijd pijn doet maar alleen als ik bepaalde dingen doe, als waarschuwing denk ik dan maar.

Ondertussen zet ik steekjes aan Ursula's Mosaic. Dat gaat eigenlijk best leuk! Ik zal eens een foto showen hoe ver ik ben (ik kwam afgelopen zaterdag bij Dorry in de winkel haar tegen, ze is er ook mee bezig en wil vast zien hoe het er voor staat...) Voordeel is dat er al heel veel geknipt in zakjes ligt en ik 'alleen maar' hoef te patchen.


Dit was trouwens een deel van de oogst bij Dorry, voor mijn ooit te starten rondjesproject.


Wat ik ook gedaan heb ik een 'proefje maken' van zo'n schattig mandje uit het boek 'When the cold wind blows.' Alleen dan een stuk kleiner dan het origineel, dit mandje is gepatched op een lapje van 10x10 cm. Het idee is om er een wandquiltje van te maken van ongeveer 90x90 cm, voor in de speelkamer. Dat zullen dan zo'n 80 mandjes gaan worden met dit formaat. Stofjes voor dit project heb  ik wel in huis, want het kan lekker van restjes!


En nog een project wat er tussendoor sluipt... we krijgen namelijk gezinsuitbreiding! Dit kleine schatje komt over een aantal weken bij ons wonen:

Hier ligt hij, 3 dagen oud, bij DS op schoot. Hij heet Cyp (Siep) en is een tibetaanse terriër. We wilden al een hele tijd een hond, en nu gaat het er dan eindelijk van komen! De kinderen zijn er groot genoeg voor, de tijd en ruimte is er... Het wachten is begonnen... nu nog een week of 5, 6 voordat hij bij ons mag komen. Dat wordt dus in het nieuwe jaar, dan is hij 8 weken oud. En tja, een leuk dekentje voor in de hondenmand en om op te liggen is dan natuurlijk wel fijn.  Dat kan dan weer mooi van de flanellen restjes!

Duimen jullie even mee dat het goed komt met mijn elleboog?
Liefs, Nathalie

10 opmerkingen:

 1. Hi Nathalie,

  FF rustig an met je arm!
  En je U M ziet er mooi uit, maar dat wist je al.
  Zelf ben ik zo fanatiek met de DJ , dat niet aan andere projectjes werk.
  doedoeiiiiiii

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer ik hoop dat het snel beter gaat met je elleboog en weet uit ervaringd at even rust nemen heel goed is. Mooie lapjes heb je gescoord en wat mooi wordt Ursula's mozaïek. Wat leuk gezinsuitbreiding hij ziet er erg lief uit. Leuk mandje ook trouwens die moet bij mij ook nog ergens liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voorzichtig met je elleboog. Beter kort rust geven dan langdurig last houden. Duidelijk overbelast. Wat een schitterende aankopen heb jengedaan bij Dorie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb gequilt na een zeer gecompliceerde schouderbreuk ,wat een lief pupje maar is 5a 6 weken niet een beetje erg vroeg om uit een nestje gehaald te worden ik kreeg mijn pup niet eerder mee dan na 9 weken en deze fokker is wijd en zijt erg bekend en staat er op .
  Veel succes je krijgt er weer een baby bij weinig rust en soms gebroken nachten .

  Gr Coby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Coby,
   wees gerust, als je goed leest is onze pup nu 3 weken en moeten we nog 5-6 weken wachten... dat is dus ook 8-9 weken oud voordat hij mee naar ons huis mag! Maar op de foto is hij 3 dagen!

   Verwijderen
 5. So lovely!
  Greetings from Finland! :)
  Ulla's Quilt World
  Hugs, Ulla

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Rustig aan doen en misschien is een naaldentrekker iets om te gebruiken. En natuurlijk genieten van de nieuwste aanwinst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk hé zo'n nieuw familielid?
  Vind het echt een mannenquilt worden die voor DH.
  Beterschap met je elleboog.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik duim voor je wat ik weet wat het is om last te hebben van de elleboog. heb vorig jaar maanden niets kunnen doen.
  je Ursula wordt ook weer mooi, net als je mandje en wat heb je een juweeltjes gekocht bij Dorry.

  Wat ontzettend leuk die Terrier ... zelf heb ik altijd jack russel terriers gehad ... Terriers zijn gewoon ontzettend leuk. Nu nog even aftellen tot het zover is en ja ... hondjes houden van quilts om op te liggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oepsie toch wel voorzichtig doen hoor! Och gossie wat een dotje leuk hoor

  BeantwoordenVerwijderen