zaterdag 29 juni 2013

Op avontuur met de lone star!

Tjeetje, wat heb ik de afgelopen dagen een Respect gekregen voor alle dames die ooit een lone star gemaakt hebben! Want ik vind het me toch moeilijk zeg!

De NI-NG heeft namelijk behalve blokken met veel stukjes, die moeilijk-lijken-maar-het-niet-zijn ook een lone star. Blok nr 43 is het gewraakte blok. Ik hád natuurlijk slimmer kunnen zijn en moeten beginnen aan blok 45 wat een makkelijkere lone star is. Maar blok 43 kwam eerder op mijn pad.

Het begon al met het knippen. Het ging in één keer goed hoor, maar wat ik anders nooit hoef te doen moest ik nu wel doen: het blok van te voren inkleuren met potlood.


Wat een gepuzzel met hoeveel stukjes van welke kleur, en, ik weet niet of het te zien is, maar ook nog met roze randstukjes die in spiegelbeeld moesten (net het puntje van het wiebertje eraf). Ik heb erg moeten tellen en opletten. Geen ramp, maar een uitdaging. Mijn geodriehoek maakt overuren en is zowat versleten! Pap en mam, mijn wiskundelessen op de middelbare zijn goed besteed, nooit bedacht dat ze bij het quilten zo van pas zouden komen!

Het levert wel een prachtig blokje op, en heel veel uurtjes naaiplezier!


Een avondje naaien leverde 1/3 blokje op. Tijdens het naaien heb ik maar op het patroon steeds rij voor rij aangestreept om niet in de war te raken! Ook nooit eerder vertoont. Blijkbaar ben ik niet zo goed in het zien van diagonale structuren...



En als deze af is, liggen in mijn blokkenboek

ook nog deze 
en deze 
te wachten!
Het is maar goed dat hier in het zuiden de vakantie begonnen is!

Sinds gisteren, omdat die vakantie begonnen is, heb ik dit trouwens ook nog in huis:


Is het te lezen voor jullie? Een afgekeurde kleuter! Hij is er door de juf van groep 1-2 letterlijk met gele stoffen klompen aan uitgeschopt.
Dag kleuterperiode (ook hier in huis, zijn zus gaat alweer naar groep 5!)

Fijn weekend!
Liefs, Nathalie

11 opmerkingen:

  1. Hoi Natalie,

    Ik vind hem prachtig en ik geef je groot gelijk: ook ik vind dit lastig, diagonale lijnen zie je toch anders. En ook bij mijn in huis loopt een bijna afgekeurde kleuter rond, nog een weekje en dan is hij officieel kleuter-af! Het grote verschil is dat dat mijn oudste is en dat de jongste na de vakantie juist mag gaan kleuteren. Maar ook dat is een einde van een tijdperk: beide kinderen op de basisschool. Ze worden groot. Wat ook niet erg is, want ik houd wat meer quilttijd over. Geniet van de vakantie!

    Groetjes,
    Sjoukje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. P.s. Sorry voor het verkeerd spellen van je naam, ik zag net dat er wel een 'h' in moet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O wat wordt hij mooi maar wat een werk is deze ook. Ik weet in ieder geval waarik op moet letten als ik zover ben. Je NI wordt erg mooi je gebruikt erg mooie stoffen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een werk is de NI toch. En wat heb he een mooie blokkenmap.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lastig blok, maar het wordt erg mooi!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wel heel mooi dat lastige blok. En de rest ook!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk ! In je 6e foto herken ik enkele Rouenneries-stofjes, waarvan ik ook een quilt gemaakt heb.
    En wat een leuke stempel had die juf !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wel moeilijk maar het komt goed zie ik, mooi hoor. En nog succes met je afgekeurde kleuter, haha.............liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  9. woeihja ! Respect voor het maken van de Nearly Insane. Vind het knap dat je pas met diagonale lijnen de weg kwijt raakt in al die kleine stukjes.

    BeantwoordenVerwijderen