vrijdag 31 mei 2013

Jong geleerd, is oud gedaan!

Gisteren viel hier het tijdschrift van het Quiltersgilde binnen. Behalve die super leuke bijlage met 4 quilts (waarvan ééntje van quiltjuf) stond in het blad ook een leuk idee hoe je heel simpel een stoffen tasje op kunt pimpen.

Toen DD dat in de smiezen kreeg, de beschrijving bestudeerd was (toch handig, kunnen lezen) duurde het niet lang voor ze de tassen-bak indook. Lelijk tasje gevonden, dus... op naar een stapeltje stofjes! Nou is mama ook niet vies van een leuk stapeltje stofjes (maar daarover later meer) dus dat was al een bekend beeld. Mijn bak met vrolijke lapjes werd open getrokken, en de Paarse Lapjes, die gingen het worden!

Ondertussen dook ik onder de zolderschotten op zoek naar mijn oude kindernaaimachine. Gevonden, geprobeerd, maar... op vier batterijen doet zo'n ding het toch niet echt lekker meer. En het is nog wel een Singer! Bij elke verdikking slaat de naald vast. Wel een hoop sentiment, dat wel... Ik herinner me weer hoe Geweldig! ik het vond om achter een Echte Naaimachine te zitten.

Dus, vandaag reepjes gesneden van de paarse lappen, en daar ging ze... achter mijn supersonisch computergestuurde Husqvarna.
Het allereerste stukje een beetje te snel en scheef, maar toen had ze de slag meteen te pakken!

 Zélf spelden natuurlijk en... naaien maar weer! Steekje voor steekje!


Iemand ervaring met kindernaaimachines? Of zal ik haar toch maar op die van mij haar gang laten gaan? Ik heb al wel gezocht naar kindermodellen... 
Het eindresultaat van deze tas is nog niet in zicht, maar dat mag ze natuurlijk ook nog even showen!

O ja, en mama, die was ook niet vies van lapjes:


Huh? Liggen die nu op dezelfde manier gestapeld als deze?


Eh ja! Dat klopt! De 'selectie' is gewijzigd en nu definitief! Want na een dag of wat zaten de geselecteerde lapjes al weer terug in hun oorspronkelijke bakjes. Echt even niet mijn stijltje geloof ik. Ik zie in de Ursula's wel een mooie quilt voor op de bank. Zo'n lekkere warme... in Warme Tintjes. Of zijn Japanse stofjes eigenlijk niet warm? In elk geval Vergrijsd.

Dus is het bakje (minder rijkelijk, dat wel... je moet ergens beginnen) gevuld met:

Er zit zeker genoeg in hoor. Hoe groot deze quilt gaat worden, daarvan heb ik nog geen idee! (en het grappige is, sommige lapjes komen uit de Nearly Insane en sommige nieuwe kan ik er weer in verstoppen).

Ik ga er zo maar eens mijn tanden schaar in zetten... wordt vervolgd!

Fijn zonnig weekend!
Nathalie

10 opmerkingen:

 1. Lekker op jouw machine laten oefenen. Zo'n kindermachine is meestal van minder kwaliteit wat frustraties kan opleveren. En dan is de hobby snel aan de kant, en dat zou jammer zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk om te zien. Zo'n kleine dame achter de Husqvarna. Ik denk dat je dit moet blijven stimuleren, dus hup, weg met die kinder naaimachine. Ik denk dat je dan beter voor een goede tweede hands kan gaan want er komt natuurlijk een tijd dat je zelf moet vragen of je alstjeblieft op je eigen naaimachine mag werken.
  Succes en veel plezier met deze quiltster in de dop.
  Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie stofjes voor de ursula's mosaic. Even heel wat anders dan de frisse kleurtjes van french general. De schaar is er vast al ingezet.
  Deze DD vind het ook geweldig om op mijn machine te naaien. Het gaat goed dus lekker laten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk je dochter op je naaimachine, gewoon een goede tweede handje kopen.
  En dit zijn zeer mooie stoffen voor de Ursula.
  fijn weekend,
  groetjes Merian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jong geleerd oud gedaan zeggen ze wij hier in Amsterdam heerlijk je dochter op de naaimachine en tweedehands naaimachines zijn niet meer zo duur en wat heb je leuke stofjes veel plezier saampjes

  Groetjes Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat gezellig met je dochter en ze is trots, dat kun je zien!
  De lapjes voor de Ursela vind ik erg mooi en "warm".
  Zelf ben ik die ook aan 't maken en elke keer ben ik weer
  aan 't twijfelen over m'n stof keuze,maar ja ik ben nu eenmaal begonne.
  'T is een hele leuke quilt om te maken.
  groetjes Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn jongste dochter naait vanaf haar 12e op mijn naaimachine. Dat gaat prima. Leuk dat jouw dochter zo geinteresseerd is in patchen.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezellig zo'n dochter als naaimaatje. Mijn moeder heeft net een ouderwetse handnaaimachine van Singer gekocht voor mijn nichtje van 4. Dan kan ze daarmee haar eerste steekjes maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuk zo'n dochter op de naaimachine ! Je lapjes is weer een pracht combinatie geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voor mijn dochter die ooit ook fanatiek meenaaide had ik een Janome nieuw van net onder de 100 euro gekocht(speciaal voor kids en mensen die klein behuisd zijn). Je kan er niet zoveel steken mee maken maar toch voldoende om ze wat te kunnen laten naaien. Bijkomend voordeel is dat het licht weegt en handig mee te nemen is naar een bee... Maar de kwaliteit is wel minder dan mijn Husqvarna....succes met jou beslissing

  BeantwoordenVerwijderen