zondag 21 april 2013

Even NIET nadenken...

over welk stofje op welke plaats, en of het patroon wel mooi uitkomt, en hoe het blokje het beste in elkaar gezet wordt... Even makkelijk.

Dat is waar ik deze week na de 'finish' van Catootje behoefte aan had. Dan zou je bijna de boeken erbij pakken om een nieuw, makkelijk, niet nadenkproject te zoeken, maar ... lag er niet ergens nog deze?


Tuurlijk! Da's waar ook! Die heerlijk frisse zomerse Winding Ways! Met blokjes waarbij ik niet meer hoef na te denken, ik heb er per slot van rekening al 81 van gemaakt... Het hele quiltje is nu 'pas' 1,35 m groot. Of klein, want dit soort quilts vind ik pas mooi als ze een lekker formaat hebben. Toch 'voelt' deze al een stuk groter, raar is dat!

In de kast zitten in bakjes nog genoeg geknipte deeltjes klaar voor nieuwe blokjes. Ik heb eens even geteld, ik kan nog 50 blokken maken... da's maar 4 rijen, 1,65 m kom ik dan op, in het vierkant, niet echt groot genoeg misschien, maar dat zien we wel als de volgende 50 blokjes gemaakt zijn!

Hup, de hele handel op tafel en uitleggen maar!


Ik let eigenlijk nergens op, probeer geen twee dezelfde stoffen bij elkaar te hebben, en verdeel 4 of 8 verschillende witjes over één blok.


Hé een van mijn favorietjes, nu op helaas...! Het was een 'bananendoos-stofje', ooit kreeg ik een bananendoos vol quiltstoffen van mijn buuf!


Daarna stapel ik ze op, en gaan ze per blok met nummertje erop gespeld aan elkaar...


Om vervolgens in een handig bakje te belanden...


Nog even een merkje op de quilt waar straks blokje 1 van deze rij naast moet komen (een beetje onderaan, juist Niet Precies in het hoekje... geen vergissing mogelijk zo.


Zo, ik kan weer 'even' vooruit!
Maar oooohhhhhh wat lonken de quilts uit het boek van Di Ford... ik heb al een paar favorieten hoor! En wat ben ik Streng! voor mezelf!

Fijne Zondag!
Nathalie

11 opmerkingen:

 1. Héél streng als ik de lovende uitroepen over het boek hoor. Maar deze quilt lijkt me geen straf om aan te werken. Het is een beauty èn blauw wit natuurlijk. Die staat dan weer voor ooit op míjn lijstje.
  Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie quilt gaat dat worden met al die verschillende tinten blauw en wit.
  heel goed dat je zo streng bent tegen jezelf, ik ben dat ook. mijn vingers jeuken om aan iets nieuws te beginnen maar eerst moet af waar ik mee bezig ben. ben benieuwd hoelang we dit allebei volhouden
  groetjes
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is deze quilt toch mooi aan het worden.
  Hoeveel blauwe stofjes heb je al gebruikt zeg!!
  Heb nog nooit ronde vormen gemaakt. Maar iedere keer als ik iets ronds zie denk ik, gewoon een keertje doen. Maar er is zoveel moois.
  Heb het boek al op diverse blogs voorbij zien komen. Voor me zelf hou ik het er op dat het voor mij nog te moeilijk is wat er in staat.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is tie prachtig je zegt het wel heel makkelijk maar oef wat is dat lastig met die rondingen. Ook je vorige quilt is een snoepje. En wat ben je goed georganiseerd systemen en schattige doosjes....... Errug mooi allemaal. Groetjes en we hebbennog een hele zondagavond:) byby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh, wat een prachtige quilt !
  Lijkt me geen makkelijke om te maken.
  Zelf ben ik ook vrij streng voor mezelf, ik wil niet meer de drie quilts waar ik aan werk, en dat lukt aardig.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo zien je maar je hoeft niet altijd een moeilijk blok te hebben om een mooi resultaat te krijgen hij wordt schitterend.
  groetjes Leintje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En deze quilt blijft ook een van mijn favorieten ! Ik had je al eerder verteld dat ik hem ook met andere kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gemaakt had. Maar jouw kleuren vind ik ook ergmooi bij elkaar komen in deze quilt.
  En het patroon blijft ingenieus !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi Nathalie, al vanaf de eerste keer dat ik deze quilt op je blog zag, was ik er flieft op.....wat een beauty! Vooral het effect wat het heeft met die "cirkels". Ben ik erg brutaal als ik vraag waar ik het patroon kan vinden? Op dit moment ben ik nog bezig met mijn bloemenquilt, maar er is natuurlijk ruimte voor een nieuw project.....Ik hoop van je te horen ! Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een leuk patroon is dat toch, zeker met die mooie delfts-blauwe kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ohhh wat wordt hij mooi. Nee ohhh wat is hij al mooi!

  BeantwoordenVerwijderen