dinsdag 30 april 2013

Een heeeeeeeeel moeilijk blokje!

Toen ik dit blok tussen de patronen zag staan en het geknipt had, kon ik nog niet weten dat ik dit zo'n lastig blok zou gaan vinden!

Natuurlijk gaat het hier om een Nearly Insane blok. Blok 24 om precies te zijn. Vorige week woensdag installeerde ik me lekker buiten in de tuin in het eerste lentezonnetje waar ik op een vrije dag van kon genieten. Dit geknipte blok ging mee naar buiten... en zo zat ik fijn te patchen en te verbranden. (DD maakte de foto!)


Terwijl de kids zich prima vermaakten in de tuin...


Heb ik het blok voor me, keurig gespeld op het blokkenboek, want een licht briesje was er ook! Gelukkig had ik de delen van het flying geese deel getekend en als reepjes uitgeknipt, dat beperkte al het wegwaai-gevaar.


Die middag maakte ik de hoekdelen van dit blok, geen centje pijn! Maar toen ik aan de flying geese ging beginnen die ertussen moesten... Ik kwam er meteen al achter dat ik vergeten was om de helft van de driehoekjes in spiegelbeeld te tekenen. Dat kon ik nog wel herstellen omdat ik de driehoeken nog niet geknipt had, maar dit maakte het knippen daarna weer veel lastiger, want met dubbele potloodlijnen weet je niet altijd meer welke nou de juiste is...


En het aan elkaar naaien van de flying geese was ook geen easy-peasy klusje. Het gaat hier namelijk om een soort van afgeplatte flying geese. Ik weet niet of iemand van jullie er ervaring mee heeft, maar ik inmiddels wel. Wat lastig om alle puntje precies goed te krijgen!!!

Enfin, om een lang verhaal kort te maken, ik heb een uurtje geleden het blok afgemaakt. Ik denk dat elk  flying geese stukje me een uurtje of 1 1/2 heeft gekost... als ik tenminste niet een stuk ging uithalen omdat ik niet tevreden was. Het eindresultaat zag je bovenaan al, en gelukkig waren deze andere NI-blokjes een stuk makkelijker!


De teller staat op 34 blokjes, 1/3 deel van alle blokken klaar!

En dan nog even dit... Mijn oog is gevallen op de Ursula's Mosaic Quilt.


Het patroon én een handige stempelset was bij Quilt it & Dotty te koop. Helaas is het uitverkocht, maar mocht iemand de stempelset in huis hebben en er vanaf willen, dan houd ik me van harte aanbevolen om deze over te nemen!

Liefs, quilt ze en een hele fijne allerlaatste Koninginnedag!
Nathalie

13 opmerkingen:

 1. dat is zeker een heel moeilijk blok maar je hebt er wat moois van gemaakt je maakt het jezelf niet gemakkelijk

  Wens je een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je blokken worden heel erg mooi.
  groetjes Merian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je blok 24 van de NI is wel heel mooi geworden !
  En helaas, ik kan je niet helpen aan die stempels van Dotty, maar ik hoop voor je dat iemand anders dit wel leest en je kan helpen.
  Tot ziens, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het zit er wel heel ieniemienie pieterpeuterigs uit zeg!!
  Maar wauw wat mooi.
  groetjes Marguerite
  Wat een super leuk speldenkussen heb je bij je werk liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zucht prachtig wat een perfectie! Kleurencombi top enfin dit wordt een hele mooie quilt. Zalig dit weer super genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kende je blog niet, maar door je bloggersquiltblokje kwam ik hier terecht. Prachtig, wat je maakt! Ik zie wel aan jouw Winding Ways dat het echt wel netter kan dan mijn blokje. Daar zitten de puntjes lang niet zo netjes.
  Petje af voor je NI blokje, trouwens al die blokjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben ook nieuw hier.
  Wat een mooie NI blokjes.
  Jammer ik kan je niet helpen met de ursula stempel.Maar vind het een pracht van een quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Even gaan verderkijken.Zie dat je ook Guute's antieke quilt heb gemaakt.Super hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben hier ook voor het eerst, maar wat werk jij mooi en wat een leuk boog heb jij!

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooi blok en nieuw project heb je. Fijne avond groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen