woensdag 10 april 2013

Bijna een affo!

Dat klinkt altijd zo lekker hè, dat je bijna een affo hebt! En in dit geval is het écht wel bijna... alleen nog 'even' een metertje of 7 blindzomen, dan zit de klus erop. En komt het spannende wassen en drogen met een bergje colour catch doekjes...
Maar kijk, het gaat om deze:

Die nu voor het pakken over de stoel hangt zodat ik steeds een stukje kan doen. En gisteren heb ik zelfs het label er al op gezet (jaja, ik heb ervan geleerd, niet achteraf, maar Meteen Doen!)

Zoals je kunt zien is de naam van deze quilt voor de vierde keer veranderd. Deze quilt heeft inmiddels al heel veel meegemaakt... heeft veel veranderingen en aanpassingen van mij cadeau gekregen.
Origineel is dit het patroon van de Sweet Memories quilt. Die naam vond ik er niet meer bij passen, omdat ik zoveel aan het originele ontwerp heb veranderd dat deze quilt toch echt niet meer die naam mag dragen. Van de ruim 50 blokjes heb ik er slechts ruim 20 gebruikt, en ook bij andere quilts als de SBS en DJ blokken 'geleend'. De setting is ook anders geworden... daar kwam namelijk de tweede naam vandaan, Warm Hart. Origineel zouden de blokken omringd worden door Log Cabin blokken. Ik heb het nog even geprobeerd... Kijk maar hoe hij dus Niet Geworden Is!

Ik ging op mijn eigen eigenwijze manier aan de slag met deze quilt. De naam Warm Hart was een verwijzing naar het warme rode hartje in het midden van de log cabin. Omdat ik dat veel te druk vond worden en de log cabins en mooie samplerblokken om voorrang streden ging ik voor een Frisse Start met deze quilt... en gingen we op naar de derde naam. De Log Cabin blokken eruit, en een hele andere setting erin. Hoe toepasselijk dat was zou nog blijken, want tot het einde toe heb ik bij deze quilt zo vaak een nieuwe frisse start heb gemaakt. Alles aan deze quilt ging geloof ik in twee keer... En met deze roomwitte achtergrond werd het wel een erg frisse quilt.

En nu dus de vierde, definitieve naam... Catootje. Waarom dat dan, zullen jullie denken? Frisse Start klinkt toch ook prima? Stiekum is deze quilt nu een beetje vernoemd naar Tante Toos, waar ik eerder een blogje over schreef (kun je hier lezen). En ach, zo is deze quilt een Sweet Memorie aan Tante Toos geworden, die we toch wel een Warm Hart toegedragen hebben. Hoe mooi kan het zijn!

Nog even dit... ook ik was in Rijswijk. Er hingen prachtige quilts, fantastische dorpen gebouwd van minihuisjes, maar het meest was ik onder de indruk van de oudjes van Dorry... zeg nou zelf, hoe vaak kun je met je neus bovenop echte oude quilts staan? Dat hebben we (ik was er met Henriëtte) dus ook gedaan. Super om ze te kunnen zien!

Op de terugweg hebben we bedacht dat we onze 'nieuwe' quilts misschien het beste eerst een keer of tien kunnen wassen en drogen, en dan een zomer lang de kinderen erop laten spelen op de tegels van de stoep buiten, waarbij de quilt natuurlijk wel ondersteboven moet liggen. Af en toe een kopje koffie of thee eroverheen... En dan heb je wel een goed oud effect!

Natuurlijk verlaat je geen beurs zonder aankopen, dit ging mee naar huis, voor de Nearly Insane:

En dit voor de oud-engelse mandjes:

Niet gek hè? Moet er wel bij zeggen dat we bijna alle fat quarters samen gedeeld hebben zodat het nu fat 8's zijn. Daardoor lijkt het een vreselijk grote hoeveelheid, maar valt het nog mee, haha! En een f8 heeft echt genoeg stof als je graag scrappy werkt!

Fijne week!
groetjes, Nathalie

10 opmerkingen:

 1. mooiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!! geworden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wowwwwwwwwwwwwww wat is die mooi een plaatje van een quilt met een warm hart<3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie quilt nog even doorwerkenen dan helemaal af.Ja die antieke van Dorry vond ik ook heel mooi. Leuke aankoopjes heb je gedaan, kan je voorlopig weer voort. Fijne avond ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke blogpost is dit, genieten zeg!
  En wat een prachtige quilt.Toch maar durven om er zo je eigen draai aan te geven maar het resultaat mag er zijn.
  Hopelijk moet ze niet al die plannen om te verouderen direct ondergaan ;)
  Liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige quilt. Leuk dat hij naar je tante genoemd is.
  Ik was mijn quilts wel, maar in de tuin leggen en thee er over heen.... Dat toch maar niet.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Your work is always fantastic.

  Grit from Germany

  BeantwoordenVerwijderen
 7. P*R*A*C*H*T*I*G!!!!!
  Wat mooi is ie geworden!!!
  En die oude quilts van Dorry.... super, he?!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Spannend ziet er heel mooi uit.
  Och en als ze starks gewassen is en gedroogd dan is het echt een knuffel quilt volgens mij.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Spannend zeg dat je quilt bijna klaar is hij is vast schitterend geworden en de naam is ook leuk.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie quilt is je bijna affo,misschien nu wel affo,
  En de quilts van Dorry zijn geweldig.Dat van die fat quaters delen dat doe ik ook weleens met een vriendin.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen