zondag 3 februari 2013

Merida

Nog een dag of vijf, dan barst hier in het zuiden het carnavalsfeest los!
Niet dat we zelf echte carnavalsvierders zijn hoor... Maar de kinderen gaan vrijdag verkleed naar school om te feesten, en zelf hijs ik me vrijdag in het school-carnavalspak (alle leerkrachten hetzelfde, handig op een school met 350 kids, we hebben een soort oosters tovenaarspak).

Natuurlijk wordt er elk jaar volop gefantaseerd over 'hoe ga ik met carnaval verkleed?' DD wilde twee jaar geleden als Foeksia de Miniheks... Daar heb ik toen zelf een jurk van gemaakt, want die was nergens te koop. Dit jaar had ze bedacht dat ze wel als Merida van de Disney film Brave (deze zomer uitgekomen) wilde gaan. DS wilde wel als Buzz Lightyear van Toy Story. Zucht... Het Toy Story pak vonden we op Marktplaats, maar de Merida jurk, dat was een probleem. Nou ja, probleem... ik vond de goedkoopste versie (van 30,-) toch echt een goedkope versie, en de mooiere zwaar boven het budget. Dus... zelf aan de slag!

Geen quiltlapjes, maar nicky velours. Ik geloof dat ik zo moet stofzuigen. Ik had geen patroon, maar ben uitgegaan van een jurkje wat goed past. Zelf het patroon (ongeveer dan hè) nagetekend. En dit is het eindresultaat van een uurtje of 6, 7 ploeteren! De pruik moet nog wat in model met schuifspeldjes, maar ach, een kniesoor die daar nu op let toch?

en wie prinses Merida niet kent, dit is ze in de tekenfilm:

Papa werkt ondertussen in de schuur aan pijl en boog!

Pffffffffff, morgen weer gewoon quiltlapjes hoor!

Fijne dag nog verder!
Liefs, Nathalie

8 opmerkingen:

 1. prinses Merida ken ik niet, maar dit prinsesje vind ik echt veel, maar dan ook VEEL MOOIER!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De film heb ik gezien, 1 van mijn favo's geworden dus ik kan zeggen dat je een mooie jurk heb gemaakt, je dochter ziet er prachtig uit!
  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken de film niet maar ik vind de dochter super mooi. Het is toch ook veel leuker om verkleedkleren zelf te maken. Jaren terug liepen er weet ik hoeveel Mega Mindy's rond in precies hetzelfde pak. Bij ons op school wordt geen carnaval gevierd maar in de onderbouw en tussenbouw gaan ze verkleed als meester of juf jarig is.
  En nicky verlour het werkt heerlijk vooral als je een lockmachine hebt maar die rotzooi.....
  Succes met stofzuigen, groetjes,
  Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het knap hoor. Het lijkt precies.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is weer een plaatje. Ik geef toch ook de voorkeur aan quiltstofjes ipv de carnavalsstoffen. Hier zijn ook de glitter, gladde en bijna onhanteerbare stoffen tot een carnavals outfit om getoverd. Voor mij vanavond toch weer de heerlijke quiltstoffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat heb je heel mooi en snel gedaan en geloof me, later hebben je kinderen het er nog over. Dan ben jij dat allang vergeten en vertellen ze je nog dat ze toen een fijne karnaval hebben gehad en dat en dat aan hebben gehad. Ik maak het zelf ook nog mee, met mijn volwassen zonen en dan denk ik eeeehhh heb ik dat allemaal gedaan en o wat leuk. Dus......
  Fijne avond nog. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. knap gedaan daar kan zij mee voor de dag komen

  groetjes Leintje

  BeantwoordenVerwijderen