vrijdag 22 februari 2013

Block-a-day... ik zie sterretjes!

De afgelopen week ben ik helemaal in de sterren geweest! Ik had nog wat 'halve' sterretjes liggen natuurlijk die ik van de rand afgepulkt had. Die 'moeten'  dan van me eerst verdwijnen voordat ik rust heb om iets anders aan te gaan pakken... nu heb ik nog maar 1 afgepulkte ster te gaan! En is het stapeltje sterretjes heel erg lekker gegroeid. Ik zou bijna mee kunnen doen met de BAD-challenge, hier staat er wat over alhoewel, ik denk dat ik de afgelopen week wel meer sterretjes gemaakt heb dan eentje per dag. En mijn andere project, de Nearly Insane, is de afgelopen week schandelijk verwaarloosd, lees, helemaal NI-KS aan gedaan!


Alle stukjes voor sterretjes die ik al heb voorbereid zitten inmiddels per kleur in een bakje, maar ik vrees dat ik op zoek moet naar een handiger systeem... Met 33 sterretjes nodig per rij, 4 rijen zit ik op 132 sterretjes. Keer 6, want elk sterretje heeft 6 deeltjes natuurlijk... dat zijn zo'n 800 stukjes. Komt natuurlijk nooit goed om die in een keer te willen voorbereiden. Ik weet alleen nog niet hoe ik een beetje overzicht kan houden zodat ik de stofjes een beetje netjes verdeel en niet te vaak voor hetzelfde stofje val.

Het grappige is wel dat ik laatst met Henriëtte naar haar en mijn vorderingen aan het kijken was, en dat we erachter kwamen dat stofjes die ik geselecteerd heb voor de Nearly Insane bij haar juist in haar appliqueer project-in-reproductiestijl terecht zijn gekomen. En dat ik die stofjes dan juist weer niet bij mijn oude mandjes vind passen! Dat geeft wel weer hoop voor volgende projecten, hele andere combinaties zijn mogelijk met alle stofjes die ik overhoud. Henriëtte is trouwens bezig met haar eigen geweldige versie van de Burnt-quilt, de moeite waard om even een kijkje te gaan nemen!


Met dit kratje moet ik toch echt wel vooruit kunnen zou je zeggen voor alle sterretjes! Ach, een paar ministukjes van een lapje, daar zie je niks van als dat geknipt is! Daar wordt zo'n bak echt niet leger van... Ik kan best nog een ander reproductieproject oppakken (maar dat ga ik niet doen hoor, net zo overzichtelijk nu).

En waar ik de afgelopen week voor gezwicht ben is dit:


De bellefleurtjes van French General. Ja, ik weet het, er ligt ook nog een Petite Odile bij en een Rouenneries, maar oooooohhhhh wat kan ik deze stofjes toch slecht weerstaan. Ik heb op het WWW laatst eens gezocht naar quilts helemaal gemaakt van dit soort stofjes. En kwam bijv. Jane Austens ruiten tegen van deze stoffen, of, wat zou je denken, toch de Dear Jane en dan van deze stofjes?

Ik ga eerst maar eens rustig verder waar ik mee bezig ben!
Fijn weekend!
Liefs, Nathalie

7 opmerkingen:

 1. Hoi nathalie,

  Wat een fijne recentie heb je voor mij geschreven. En ja die la belle fleur springen hier ook het kratje uit om gebruikt te worden. Ze moeten hier nog even wachten op een project wat klaar is en een geschikt patroon om in verwerkt te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Belle fleur zijn tres belle! Dan ga ik ook voor Jane. Droom er al jaren van. Maar je hebt gelijk. Eerst afmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hello Nathalie,
  Lovely to meet you and thanks for the link.

  You're most welcome to come and join us in the Block a Day challenge... :)
  If you can't make 1 star a day, make 1/2... do whatever is best for you.
  Do hope this translates well into Dutch xx

  I love your pretty stars and am so glad to have found your blog... such beautiful work.
  hugs
  Robyn from Daisy Quilts :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. PS please let me know if you'd like me to add you to our BaD challenge list :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je sterretjes zijn helemaal leuk. Via jouw blog ben ik natuurlijk bij Natalie wezen kijken. En wat denk je wat? Inmiddels heb ik het patroon Burnt Quilt besteld en dat allemaal om haar oh zo mooie middenblok. Niet dat ik niks te doen heb........

  Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat werk jij geordend! Bij mij ligt alles op een stapel of per project in een doos en dan graaien.... Je sterretjes worden mooi!

  BeantwoordenVerwijderen