dinsdag 12 februari 2013

Bende!

Net mijn ogen open, met de kinderen naar beneden gestrompeld, die waren lekker vroeg wakker en kijk eens wat een ongeorganiseerde bende ik op mijn eetkamertafel aantref:


 Het is carnavalsvakantie! En dus zijn de kinderen thuis, wordt er hier ondanks dat we echt in het zuiden wonen Niet Gecarnavald, gewoon, omdat we er niks om geven. Gisteren moest ik zelfs voor het carnavalsgeweld op de vlucht. Wij wonen aan het centrale dorpsplein, en gistermiddag stond dat helemaal vol met boemkarren (zo genoemd door de kids) Het zijn van die vrachtwagens waarvan de oplader helemaal volgebouwd staat met grote muziekinstallaties, volgepropt met drinkende jongeren. Ik hoop dat ze oordopjes in hebben, want het geluid wat die wagens produceren doet de ramen in de sponningen trillen. En die staan er dus een heleboel hier een hele middag muziek te maken en te feesten. Vast leuk als je meedoet, maar als je er niks om geeft kun je beter maken dat je weg bent.

Dus ging het doosje linksonder op de foto mee naar mijn ouders, samen met de kinderen natuurlijk, en heb ik lekker aan mijn Winding Ways zitten prikken:


 Een beetje een overbelichte foto in de vroege ochtend... Toch weer ruim twee blokjes gemaakt, tussen het Ministecken door. Mijn oude ministeck is bewaard gebleven en daar valt nog steeds heel leuk mee te spelen! Alleen de roze stukjes waren vergaan, zo gek!

Rond de klok van zeven waren we thuis en heb ik dit werkje opgepakt:


Het quilten van de Frisse Start (Sweet Memories) schiet nu toch al wel heel erg op! Een hoekje nog, en twee rijen, en dan is deze quilt toch echt wel een erg flink doorgequilte quilt. Inmiddels eigenlijk al ingepikt trouwens, dat ook. Want DD heeft de Engeltjes naast haar bed hangen (eronder slapen wilde ze toch niet, daar is ie te mooi voor bevonden en zo kan ze er heel goed naar kijken) en omdat deze quilt met dezelfde stofjes gemaakt is past ie eigenlijk beter dan de bonte Woodland Bloom quilt (is hiernaast in de rij te zien, met zijn felle kleuren).

Ik zit alleen nog te piekeren over hoe ik het randje zal quilten... Een losse schulprand eroverheen naaien was een optie zei de quiltjuf, kennen jullie dit systeem?  Het is met een scalloped edge ruler gemaakt, er komt dan een losse schulprand als rand in plaats van een binding te zitten. Je vindt er Hier een tutorial van en nog meer mogelijkheden om de rand te verwerken...


Ik moet er nog eens over nadenken... Ik denk dat ik het andersom eraan leuker vindt! 

Nog wat foto's van de quilt-in-wording:


De achterkant blijft gelukkig mooi onder al het intensieve gequilt. Het mooie stofje blijft goed zichtbaar en wordt niet al te erg verstoord.

En dit stond ook nog op de tafel natuurlijk, mandje nr 9.


Als het licht is straks zal ik eens even alle borduurdingetjes afwerken. Gaat echt niet in het donker... Daar ben ik te priegelig voor, ik wil het te netjes!
De rest van de spulletjes wordt opgeruimd, en als dit werkje klaar is ga ik vandaag sterretjes maken!
Daar staat dit kistje al voor klaar...


Een hele fijne dag!
Liefs van Nathalie

10 opmerkingen:

 1. Fijn dat je naar je ouders kon met de kids. Je hebt een heerlijke bende op de tafel, maakt toch niet uit VAKANTIE!! Suc6 met je sterretjes, ik zat net te denken die heb ik ook nog ergens liggen (lol) Fijne vakantie verder, prik ze. Knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Nathalie ik kan je wel een hand geven ook hier liggen een aantal projekten op tafel.mooie quilts waar je aan bezig bent en fijn dat er weer een bij jou bijna klaar is met doorpitten het ziet er prachtig uit.Geniet ze nog in de vakantie groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij bent nog al wat van plan vandaag!
  Ik ontvlucht vanmiddag mijn huis, hier in Raalte doen ze aan foekepotten, ik wacht een paar kinders af en ga dan lekker even shoppen, niet in Raalte!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat laat je prachtige dingen zien!
  Ben benieuwd naar het eindresultaat. Succes met de rand!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben je met veel mooie dingen bezig. En wat je door aan het quilten bent is ook al zo prachtig. Ik zal eens op oudere berichten kijken of ik misschien kan zien waar die mooie achterkant stof gekocht hebt. Geniet van je vakantie. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk vakantie en dan al die mooie dingen die ik langs zie komen. Fijne vakantie groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wederom genieten hier van alle mooie foto's,... en dat vluchten ja dat snap ik wel. Hoewel ik nu gelukkig niets van de carnaval merk. JIPPIE!!!
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb jij al veel moois gemaakt !! Ik heb net eens goed gekeken naar je Antieke Quilt en bij jou is hij kleuriger dan bij mij. Het ziet er heel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ... uit. Sorry, ik kon net niet verder typen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hele mooie lapjes zie ik in die bak zitten:) je quilt ook super mooi. En dat carnavalsgeweld goed ontvlucht en het is al weer aftellen....sterkte ermee. Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen