dinsdag 22 januari 2013

wel verdraaide sterretjes!

Ja ja, ik weet het, ik ben géén ontwerpster van quilts. Maar met de oud-engelse mandjes doe ik een beetje alsof...

Ik ga heel eigenwijs van het prachtige origineel af. Waarom eigenlijk? Om hexagonnen maken te mijden... Omdat ik het origineel prachtig-prachtig-prachtig maar ook druk-druk-druk vind... Omdat ik soms nogal een eigenwijs portret ben... Omdat ik... nou ja, gewoon, omdat ik ik ben.

Zo langzamerhand groeit er behalve de mooie originele mandjes (want dát is waar ik bij deze quilt vooral op viel) ook een mooi middenstuk. Waar ik me in kan vinden! Wat ik prachtig vind worden! En wat ook druk-druk-druk is, maar dan Nathalie-druk.

Nou had ik zoiets leuks bedacht... sterretjes. Want in het origineel zitten ook heel veel 6-puntige sterretjes. En laat ik die nou ge-wel-dig vinden. Dus de sterretjes mogen in mijn oud-engelse mandjes blijven.  Waarom een 6-puntige ster wel leuk is en een hexagon niet, vraag het me niet, maar het is voor mij zo. Toch weer eigenwijs?

Want die sterretjes, dat zijn me verdraaid lastige portretten! Ik ben bang dat ze net zo eigenwijs zijn als ik...


Zo'n 6-puntige ster heeft namelijk twee kanten... Ze ziet er niet aan alle kanten hetzelfde uit. Dus, als ik de sterretjes netjes langs de rand leg... Dan 'draaien' de sterretjes. Verdraaid... !!!


Dus ben ik er nog niet helemaal uit wat ik nu moet doen. De sterretjes komen namelijk ook terug in de buitenste borders. Zet ik ze dan allemaal met het puntje omhoog? Of zet ik ze hetzelfde zoals de sterretjes tegen de binnenrand van de mandjes aan zitten? Ik denk dat het 't laatste moet worden. Want anders gaat het er een beetje gek uit zien ben ik bang. Maar dat betekent dan dus dat de sterretjes in de boven- en onderrand met hun puntjes omhoog zullen wijzen, en de sterretjes links en rechts twee puntjes omhoog laten wijzen...

Voor een nog beter beeld, dit wordt de exacte manier waarop ik de sterretjes wil plaatsen:


In de vierkantjes die 'over' zijn komt nog wat anders...

Deze vond ik nog op het WorldWideWeb:
Het is een foto van de 6 Point Star and Mosaic Medallion Quilt, made in England in 1799 by Belle Abrams.
Hierbij valt het eigenlijk niet zo op, maar de sterren zitten... verdraaid! Pffffffff gelukkig maar...?

Verdraaid... weer wat om over na te denken!
Fijne week!
Liefs, Nathalie

7 opmerkingen:

 1. Wat heb je een mooi middenstuk gemaakt, vele male mooier dan wat het 'hoort' te zijn! Dat draaien van de sterretjes zie ik geloof ik niet zo. Die antieke quilt zou maar zo een wim project kunnen worden! Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het mogen dan "verdraaid lastige portretten" zijn die sterretjes...... Ik vind ze wel heel erg mooi en leuk;).
  en ook je mandjes vind ik er super uitzien.

  Groet Annelie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige quilt wordt dit. Dat binnenstuk wat is dat mooi. En hoe je de sterretjes ook neer zet ik vind hem helemaal super.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk hé om te bedenken wat je wel en niet gaat doen...
  Maar wat je ook doet , het word een mooie quilt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige quilt (ben er helemaal weg van) en wat maak jij er mooi eigen variatie aan. Blijf je volgen hoor. Fijne dag ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit wordt een plaatje Nathalie, geweldig dat je er je eigen draai aan geeft! ! !

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat een leuke sterretjes! Ik zie ze regelmatig voorbij komen, maar ik kom er maar niet achter waar het patroontje ervan te vinden is. Kun jij me helpen? Ik wil er zo graag eentje uitproberen.
  Wat maak je een schitterende quilt!
  Groetjes,
  Els G.

  BeantwoordenVerwijderen