donderdag 3 januari 2013

Vondst!

Laat ik eerst maar eens beginnen met iedereen de allerbeste wensen te wensen voor het nieuwe jaar! Een jaar vol plannen, ideeën, gezelligheid, gezondheid, en al wat je maar wensen kan!

Maar... dit blogje heet vondst. De oplettende mee-lezer heeft misschien gezien dat ik hiernaast een lijstje van linkjes heb geplaatst naar wat brocante-shops. Nee, ik heb geen aandelen, maar ik neus graag! En soms val je dan met je neus in de boter.

Want een week of wat geleden spotte ik dit kastje:

 
ach, wat een leukerdje dacht ik... het is maar een mini ding hoor, 50 cm hoog, en 40 cm vierkant bovenop. Maar... het werd nog véél leuker!
 
Want als je het laadje open doet:
 

... zie je een gek zijdegroen bekleding erin zitten...

en het wordt nog véél leuker...

... want, als je de deksel bovenop open doet...


... blijkt dit gekkige kleine mini-nee-ik-ben-géén-nachtkastje een oude naaidoos te zijn! Compleet met speldenkussen (met wat miniscuul roestige gaatjes) en zakjes in de zijwand om iets in op te bergen!

Alleen... compleet met dit kastje kwam ook een oude geur... iemand een idee hoe ik die eruit krijg!?? Ik heb al geprobeerd om een bakje met soda erin te plaatsen. Het is echt een 'oud' geurtje, zo vanne, zo hé, een oud kastje zeg maar... Dus... hulptroepen! Roept u maar!

Fijne week nog!
Liefs, Nathalie11 opmerkingen:

 1. Hoi Nathalie,

  Ook voor jou de beste wensen.

  Die oude geur????? Joh die moet je nou juist koesteren. Bij mij thuis heeft alles een oude geur. dat heb je nou eenmaal met antiek. Daar moet je blij mee zijn. Ik heb een oud theebusje van mijn oma. Die doe ik af en toe even open en dan komen er vanzelf heerlijke gedachten van vroeger toen ik met mijn opa op het land mee mocht om een bloemkool te snijden voor het middageten. Dus Nathalie: Niets aan doen, lekker laten zitten

  succes met zoveel moois

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie schat heb je gevonden
  Wietske heeft gelijk maar als je de geur erg hinderlijk vind kun je het proberen met tapijtreiniger (droogshampoo)
  En anders een lavendel geur zakje erin leggen
  Geniet maar van deze mooie vonst

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dank jullie wel voor de antwoorden alvast! En de geur vind ik vooral hinderlijk voor mijn mooie quiltlapjes want ik wil het kastje wel echt gaan gebruiken eigenlijk...!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Koffiepadje erin leggen en een poosje laten liggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een geweldige vondst:)

  Ik heb een tijdje geleden een oud houtsnijwerkkistje gekregen.
  Supermooi, maar daar zat een erg hardnekkige tabaksgeur in (deze was nl gebruikt voor het opbergen van sigaren)
  Heb de geur er uiteindelijk uitgekregen door er een dun laagje waspoeder in te strooien en dat na een week of twee er met de stofzuiger weer uit te halen.

  Nu is het kistje hier in gebruik om alle restjes voor mijn restjessterretjesquilt (wat een woord;)) te bewaren en lapjes ruiken allemaal nog lekker fris:))
  Succes ermee, en jij ook een fijn 2013 gewenst natuurlijk

  Groet Annelie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een ontzettend leuk kastje is dat ,probeer eens azijn dat neemt denk ik de geur wel weg, gr.hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een enig naaikastje! Ik heb vroeger naast een antiquair, schrijf je dat zo?, gewoont en hij zette altijd een een glas melk in een beetje raar ruikende kasten. melk schijnt geurtjes te "vangen".
  groeten wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een ideeën allemaal welke ga je eerst proberen, maar een heel leuk naaikastje heb je gevonden zeg.............en ook nog de beste wensen voor dit nieuwe jaar.............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je alle bovenstaande methodes tegelijk gebruikt, dan moet je kastje toch geurloos worden ;-)
  Mooi kastje trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Nathalie, een hele late reactie, maar ik was een maandje weg. Wij halen rookgeurtjes en andere geuren weg (ook in koelkast) door een bakje met pure azijn te plaatsen. Bij ons werkt het. Succes. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen