zaterdag 5 januari 2013

seizoensquiltje

Allereerst wil ik iedereen die heeft meegedacht over mijn muffe-luchtjes-probleem heel heel erg bedanken! Wat een tips heb ik gekregen! En allemaal met echte huismiddeltjes, geweldig! Het moet vast goed komen met het luchtje...!

Maar dan even over de titel van dit blog, seizoensquiltje. Ik ben nog lang niet zo ver dat ik elk seizoen alle quilts in mijn huis naar gelang de stemming en sfeer kan aanpassen. Ja, er liggen nu drie lekkere winterquilts van flannel op de footstool voor de grijp, dat waren mijn eerste, oudere quilts die ik nog lekker op de naaimachine kon raggen. En ik stel me zo voor dat de frisse start (als ie gequilt is...) een lekkere zomerdeken zal worden, met al dat wit. Alleen zit je in de zomer niet zo vaak onder een quiltje... Ach, het oog wil ook wat in huis!

Met seizoensquiltje bedoel ik in dit geval het plekje in mijn keuken. Ik heb aan de zijkant van de kast een plekje waar ik altijd een klein quiltje heb hangen, van zo'n 40 x 80-90 cm. Het kleine kippenquiltje heb ik vorig jaar in maart 'even' gemaakt, dat was een lekkere snelle met paper piecing. En... die heeft vervolgens het hele jaar (!) gehangen. Bij gebrek aan wat anders. Begin december nadat de Goedheiligman zijn biezen pakte naar Spanje kon ik eindelijk mijn engeltjesquiltje ophangen. Hoera! Iets anders!

Nu heb ik dus een probleem. De kerstboom ging gisteren de deur uit, en nu kan ik kiezen.... engeltjes laten hangen? Met de spreuk 'bells are ringing and angels are singing'? Of de kipjes weer voor de dag?

Dat kán toch niet langer! Eerst maar eens nagedacht.... Sneeuwmannen? Ligt erg voor de hand voor de winter, maar wanneer ligt er nou sneeuw in Nederland?

Uiteindelijk ben ik hier aan begonnen!
Het patroon komt uit de quiltmania special Simpy Vintage van vorig jaar lente. Het zijn vier schattige schaapjes. Met hun wolletjes en gemaakt van flannel vind ik ze ook prima bij de winter passen! Dus gaat dit mijn winterquiltje worden... Vast niet zo snel als de kipjes, maar goed, het is nog winter tot 21 maart! Lekker stitchen, borduren, en aan de slag met ooit-gekochte wolletjes...!

Fijn weekend!
Liefs, Nathalie

5 opmerkingen:

 1. Oh! Die staat bij mij ook op het to-do-lijstje. Had een dag maar 48 uur in plaats van 24!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh wat leuk!Hier in huis wil ik ook nog eens een plekje creëren om te wisselen met kleine quiltjes. Zelf heb ik een wisselhuisje, maar daar passen echt alleen maar mini quiltjes in.
  Succes met t schaap, tis een leuk/lief quiltje

  groetjes Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk patroon dat schaap, gaat inderdaad niet zo snel als je kippen quiltje.................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit winterquiltje ziet er erg leuk uit !
  N.a.v. je opmerking op mijn blog: ja, het zou goed kunnen dat er zelfs oorspronkelijk 3 boekjes van zijn geweest. In mijn boek zijn nl. duidelijk 3 hoofdstukken met rode, witte en blauwe borduursels.
  leuk dat jij het ook kent.
  ik vind trouwens je blog erg leuk en je gebruikte stofjes ook !
  Ik ga me bij je aanmelden als lid !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou... de afgelopen 7 jaar (en volgens een oppasadres wat ik daarvoor had al zolang als zij kinderen had) lag hier elk jaar sneeuw. Dus het is er echt wel, alleen vergeten we dat kennelijk snel.
  Schaapjes doen mij eerder aan de lente denken (quiltje staat ook in een lentenr), die staan nu veelal op stal. Maar winter kan ook als je denkt aan hun warme vachtjes.

  Winter is een beetje een lastig onderwerp als je naar kant en klare patronen kijkt en iets zonder kerstboom of sneeuwman wil. Volgens mij heeft Dorry van Quilt it and Dotty leuke kalenderquiltjes (zou je ook 3 maanden onder elkaar kunnen doen per seizoen) of misschien is het leuk om juist zo'n keukenquiltje te maken zoals hier http://homesweethome-margreet.blogspot.nl/2012/09/mijn-keukenhart.html bij Margreet. Dan heb je iets wat je zonder problemen een heel jaar op kan hangen als je niet iets specifieks van dat seizoen hebt.

  Veel plezier met quilten en borduren

  BeantwoordenVerwijderen