woensdag 12 december 2012

Quilten en creatief voor kerst!

Wat ben ik druk geweest de afgelopen week!
Niet alleen op school was het druk en hectisch, de omschakeling van sint naar kerst... moet altijd in zo'n korte tijd!

Maar ook thuis was ik druk met deze omschakeling. En dan is het lastig om wat quilt-tijd te vinden. En als ik die vind, dan pak ik ook vaak lekker het quilten, omdat het zo makkelijk pakt. Geen denkwerk over kleurtjes en stofjes, hoe leuk ook. Gewoon, lekker op de koude avonden je onder een dekentje zetten wat nog niet af is... en onder je handen een echte quilt wordt.

En het wordt al best wat!
Ziet er al lekker quilterig uit toch? Ik heb besloten om bij de blokken steeds in the ditch te quilten, zodat het patroon zo min mogelijk verstoord wordt, juist versterkt. Maar dat is geen makkelijk klusje gebleken, soms kom ik dikke hoeken tegen maar met wat gedld lukt het best. Op de foto is het mooi te zien vind ik.
 
Hier was ik ook creatief mee (al zeg ik het zelf, hihi)
Ik liep bij de plaatselijke supermarkt tegen een bosje eucalyptusblad aan voor een prikkie. Met een gebogen ijzerdraadje, wat juten wikkeltouw en een mooi kantje werd het deze sfeervolle en vooral ook rustige kerstdecoratie. Ik heb er maar meteen twee extra gemaakt voor de keukenramen. En de kinderen kregen ook zin hierin, zij regen kraaltjes aan een dun ijzerdraadje waar we vervolgens ook hartjes van bogen. Die staan dan weer leuk hierin:
 
Een wel heel bonte kerstboom. Maar zo gezellig en leuk voor de kinderen! Ze staan echt steeds weer te kijken wat er allemaal in hangt.

En deze maakte ik met DD afgelopen zondag bij de communievoorbereiding:
Om hem toch elke avond even aan te kunnen maken hebben we maar een kaarsje in de adventskrans gezet. Ben bang dat anders de hele boel in de brand vliegt! Maar op de adventszondag mogen heel even de kaarsen écht aan.

En deze branden elke avond (nou ja, alleen de eerste twee dan nog hè...)
En zo wordt het dan toch echt kerst in huis!

Fijne week!
Liefs, Nathalie
2 opmerkingen:

 1. Wat wordt je quilt prachtig!
  Je huis is al heel gezellig in kerstsfeer. Ik heb nog helemaal niks. Maar dat komt nog wel hoor.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een drukke maar gezellige tijd toch, je quilt word erg mooi joh............gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen