maandag 3 december 2012

over van alles en nog wat!

Waar zal ik eens beginnen met vertellen?

Allereerst maar wat over een geweldig leuke brocante vondst...
 
Een échte oude sokkenstopper. Wat is ie veel gebruikt hè. Kijk eens naar dat gaatje net links van het midden... er zit gewoon een krater in! Hij ligt nu mooi te wezen tussen mijn kantjes, bandjes, knijpers en wat al niet meer... De foto daarvan zie je hierboven, achter mijn blognaam!

En wat te denken van de nearly insane-nog gekker. Want als je zegt dat je de blokjes nog gekker gaat maken, dan moet je dat ook doen niet waar?
Niet alle blokjes worden écht gekker. Er zijn er inmiddels al een stel gemaakt zoals ze horen. Zelfs het rolling stone blok heb ik gewoon gemaakt zoals het hoort. Ik heb er wel rekening mee gehouden iets minder heftige stofjes ervoor te kiezen. Het meest opvallende deel van de rolling stone heb ik met één van mijn favoriete stofjes gemaakt. ´Schooldress´ heet het stofje, altijd leuk als je een juf bent...

Maar er worden natuurlijk wel blokjes gekker gemaakt. Blok 27 was een ´gewoon´ 8 puntig sterretje. Nou ja, een beetje scheef was ie wel geloof ik. Het is dít blok geworden:
En geloof me, het wás me een gepuzzel! Maar leuk! Het is eigenlijk een blok uit de Sweet Memories quilt, maar omdat ik láng niet alle blokjes gemaakt heb is deze daar niet in terecht gekomen. En nu dus wel in de NI.

Zo ver ben ik nu:
Een update van een blok of vijf denk ik... Rechts bovenaan zie je het rolling stone blok.

Verder zijn de engeltjes gewassen! Ik heb al mijn moed bij elkaar geraapt (tja, dat krijg je als je geen stofjes van te voren wast), 5 color catch doekjes in de machine en hup! De vijf doekjes waren heel, heel rood... maar de engeltjes ongeschonden. Fwjieuw!
En zo liggen ze er nu bij (ze zijn dus niet aan de muur beland...)
Als dát niet lekker slaapt!
Aan de oud-engelse mandjes wordt ook druk geprikt. En... over nagedacht. Vorige keer liet ik al het ontwerp voor het middendeel zien. En de mandjes die klaar zijn en eromheen komen. Als dát allemaal af is, is de quilt 1.65 vierkant... Nog steeds niet echt een lekker maatje. Er moet nog een buitenrand omheen, maar wat? Tot ik in mijn opgeslagen foto's zat te neuzen en deze tegen kwam...
Het is een foto van internet volgens mij van de een evenement in Frankrijk, helaas weet ik niet meer wie de foto gemaakt heeft. Volgens mij is de quilt op de achtergrond een oudje en die op de voorgrond over het rekje een repro van Moda stofjes. Nu wil ik geen 8-puntige ster natuurlijk, maar een zespuntige. En dan een minietje... Dus puzzelen maar weer met papiertjes, sterretjes, gepriegel...
Er passen 11 sterren van 15 cm (diagonaal gemeten) langs de rand. Dat zou betekenen dat als ik elke rand 3 rijen breed ga maken, ik 4x33 sterretjes in de ieniemienie versie nodig heb... zucht...


Het wordt vast prachtig! En de blokjes die daar weer tussen zitten zijn heel makkelijk!

Wat me brengt op het volgende...
Bij phebeandjane zag ik afgelopen woensdag de oproep om mee te gaan doen aan een mandjesquilt. Zucht... ook al weer zo leuk! En een zin dat ik er in heb! Al twijfel ik dan nog wel tussen de twee mandjesquilts die voor mijn gevoel qua uitstraling toch behoorlijk veel gemeen hebben, maar in techniek erg verschillen... Namelijk deze mandjes die Marian bedoelt (gepatched)
en die uit 'When the cold wind blows..."
Die zijn geappliqueerd.

Mijn grote twijfel zit in mijn Winding Ways ervaring... Ik heb gemerkt dat ik het lastig vind om heel vaak hetzelfde blokje te maken (oeps, dat zit er ook aan te komen bij de oud-engelse mandjes!) Ik zit bij de Winding Ways nu op 9x9 blokjes. De quilt komt daarmee op 1.35, en da's nog helemaal niks. Maar 10 blokjes maken is een mega klus, en als het rijtje eraan zit heb je niet eens het idee dat de quilt al groter geworden is. Ik vrees daarom voor dit soort projecten. Maar ze zijn zooooooooooo mooi hè! Dus denk ik nog even na. Ben ik de enige die hier last van heeft? En bedacht ik me laatst niet dat ik momenteel wel een overzichtelijk aantal projecten onder handen heb? Enne... hij hóeft niet zo groot natuurlijk...

Zo, genoeg weer!
Quilt ze!
liefs, Nathalie
11 opmerkingen:

 1. Heel moeilijk kiezen voor die mandjesquilt. Persoonlijk vind ik de applicaties mooier. Ook je engeltjesquilt vind ik fantastisch geworden en wat een geluk met wassen he!!!!! Prachtig zoals die erbij ligt. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super mooi blogje. Weet gewoon niet waar ik op kan/moet reageren zoveel en zo mooi. Die engeltjes vind ik helemaal te gek. Daar zal heerlijk onder geslapen worden.
  Groetjes Marguerite
  Ohh ja die kleine sterretjes vind ik ook helemaal leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo gaat het mij ook af, ik vind de mandjes erg leuk, heb er ook al 3 gepatched. Maar om dan heel veel te maken...Meestal blijf ik er in haken.
  Appliceren is ook een leuk werkje..Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je die 2 heel verschillende mandjesquilts laat zien. Persoonlijk vind ik de bovenste veel mooier, maar dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. Ik heb voor mezelf een planning gemaakt: op zondagavond ben ik meestal thuis. Dan ga ik de stof voor 7 mandjes knippen. Die moet ik dan de komende week maken. Meer mag, maar hoeft niet. Zo houd ik het voor mezelf leuk. Want ook ik ben natuurlijk met andere dingen bezig... Voer een jaar heb ik dan heel wat mandjes.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat laat je een hoop leuks zien zeg, ga je volgen hoor. Ik wil zelf de geappliceerde mandjes nog maken, maar zo bij elkaar te zien blijft de andere ook mooi enne ze hoeven toch allemaal niet zo groot te worden...............gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke ster heb je gemaakt. Ga je dat nu op een vierkante ondergrond appliceren?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hihi... nu loop je echt ver voor met de Nearly Insane-blokken. Ik heb er amper wat aan gedaan de laatste weken. Ben dan ook druk bezig met een applicatie-quilt van mams. Als die af is, ga ik snel wat inhaalwerk doen ;-)

  Je engeltjes-quilt is helemaal prachtig zo op dat bed! Ik zou er best lekker onder kunnen slapen denk ik... Enne, leuke sterretjes zeg. Zespuntig zie je niet zo vaak.

  Ik ben trouwens ook mandjes aan het maken & wel de applicatiemandjes uit When the Cold Wind Blows. Zo leuk om te doen. En als je maar één mandje per dag maakt, dan heb je aan het einde van het jaar (bijna) genoeg voor een hele quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Preji krasny mikulassky vecer se spoustou darecku a at te neodnesou certi :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oef, zucht van opluchting, de engeltjes liggen erg mooi te wezen op bed! Dikke complimenten!
  Goe weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. het zijn dan ook allemaal rachtige quilts ik ben met de mandjes bezig de bovenste foto ik doe elk mandje van een andere stof . ze ligt al een tijdje stil maar ik ga er nu weer voor vindt het wel leuk een madjes dag tehebben een stokje achter de deur .
  je windings way wordt practig .

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi, ik heb net je blog ontdekt via supergoof. De quilt die je in één van je eerste foto's laat zien, is inderdaad een antieke quilt die op een tentoonstelling in Frankrijk heeft gehangen. Hij komt uit de collectie van Mark Dunn (van Moda). Inmiddels is er een franstalig boek verschenen waar deze quilt in staat, oa. te koop bij Petra Prins:
  http://www.petraprinspatchwork.com/a-27219689/patchwork/quilts-de-legende/
  Hier vindt je de link naar United Notions waar je het patroon gratis kunt downloaden. In dat voorbeeld is de quilt gemaakt met stoffen van Collection for a Cause, 'Warmth': http://www.unitednotions.com/fp_cfac-warmth.pdf
  Ik vond het zelf ook zo'n mooie quilt, vandaar dat ik er inmiddels iets meer vanaf weet.
  Groetjes van Christine S.

  BeantwoordenVerwijderen