maandag 31 december 2012

Een nieuw schriftje

weet je nog, vroeger in de klas? Dat je oude schrift bijna vol was, en dat je wist dat je morgen een nieuwe kreeg van de meester of juf? Die van mij wist dan altijd nog ergens een halflege bladzijde te vinden, waardoor het nog wel een dag langer duurde voordat ik het kreeg... een nieuw schriftje. Zo'n maagdelijk blanco schrift, helemaal netjes nog. We mochten altijd zelf uit de stapel een nieuwe kiezen, kon je zelf een leuke voorkant kiezen. Ik zie mezelf nog zitten, met zo'n nieuw schrift voor me. Ik nam me altijd heilig voor dat dit het mooiste schrift ooit zou blijven. Geen vlekken van de vulpen, geen foutjes geschreven, geen strepen onder woorden die niet helemaal goed waren. Maar meestal ... op bladzijde twee... kwam het er toch altijd weer van. Dan was het nieuwe schriftje gewoon weer een oud schrift geworden... zucht.

Zo voel ik me ook altijd een beetje op de laatste dag van het jaar. Morgen, een nieuw jaar, vol beloften, vol goede moed en plannen. Even uitkijken voor dag twee dus... dat we niet meteen alle goede plannen laten varen.

Hoe is het eigenlijk met mijn oude schriftjes?


o ja, de Nearly Insane, eigenlijk is dit een nét nieuw schriftje! Daar werk ik dus ook erg graag in... Het is dan ook een interessant en afwisselend puzzelschriftje.


De winding ways... ik schat in dat dit schriftje half vol is! En ik ben er toch al 1 1/2 jaar met tussenpozen in aan 't werken... Wat een feest van lapjes is dit toch, en, al zeg ik het zelf, op deze manier verwerkt een fántastisch interessant patroon!


Mijn quiltschriftje, de frisse start. Is ook pas 1/3e vol... een schriftje om bij te ontspannen.


De oud-engelse mandjes. Een soort van rekenschriftje is het. Met een soort van ruitjespatroon, haha! Als ik hem zo zie liggen lijkt het of er pas twee bladzijden van vol zijn. Maar wat een inspanningen voor deze quilt. De drie sterretjes rechtsonder zorgen nog voor wat hoofdbrekend denkwerk. Ik heb nog geen idee of ik dat idee ga doorzetten... Er broeden ook andere plannetjes.


De flannelekes voor DH. Dat schrift ligt altijd onderaan in het laadje en moet ik er echt onderuit trekken om nodig weer eens aan te werken. Zo komt het nooit vol!

Ik weet zeker dat mijn meester mij geen nieuw schrift zou geven!

Waren er ook volle schriften in 2012?
Oja, genoeg!!!

Het kleine kippenquiltje werd helemaal gemaakt, en a Boys  story én An angels story kwamen helemaal af.

Mijn meester zou vast trots op me zijn!

Ik wens iedereen alle goeds voor 2013, een mooi jaar met heel veel (quilt) plezier!
Fijne avond nog!

Liefs, Nathalie

12 opmerkingen:

 1. Hele leuke vergelijking maak je. Er komen erg nostalgische gevoelens boven. Wij mochten vroeger, als we foutloos of netjes gewerkt hadden, ook om de zoveel tijd met gekleurde inkt schrijven. O, wat was je dan toch trots.
  Nou jij mag ook trots zijn op alles wat je gemaakt hebt! Veel goeds voor het nieuwe jaar.

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeps, heel herkenbaar die oude schriftjes! Je bent lekker bezig geweest het afgelopen jaar, niet te veel voornemens doen en lekker zo verder gaan (lol) Fijne jaarwisseling, knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik heb allemaal oude schriftjes liggen en een heleboel nieuwe ook! Heerlijk, zowel oud als nieuw! Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh zo herkenbaar. De eerste bladzijde, zo moet het hele schriftje worden en ohhh wat gebeurt daar nu? Een foutje. Dikke streep erdoor! Weg mooi schriftje. Nu hoef ik voor de rest ook niet zoveel moeite doen Of zal ik stiekum de bladzijde eruit scheuren?? Dat merkt juf/meester toch niet! Of toch wel.
  Maar wat een mooie quilts laat je ons zien. Af of nog niet helemaal af. Zit helemaal te genieten. Zulke mooie stofjes.
  Ben nu wel benieuwd welk schriftje je als eerste open doet.
  Beste wensen voor 2013 Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk toch, al die halfvolle schriftjes. En wat een prachtige verzameling quilts laat je zo even zien.
  Ik wens je het allerbeste voor 2013, ook op quiltgebied!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een genot, die halfvolle schriftjes van jou te zien! Ik krijg echt een feestelijk gevoel als ik dat allemaal bekijk!
  Fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2013!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het zijn alleen maar mooie schriftjes wat je ons laat lezen. Met hele mooie verhaaltjes over je quilts. Ik hoop dat je in het nieuwe jaar nog heel veel schriftjes gaat volschrijven.

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Nathalie wat een leuk verhaal over de schriftjes de jouwe mogen er zijn hoor prachtige projekten waar je aan bezig bent.Ik wens jou en je familie een fijne jaarwisseling en een gezond en kreatief 2013 Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klopt van die schriftjes, leuk dat dit weer zo boven komt. Je maakt weer mooie quilts. Maar een gezond en gelukkig nieuwjaar..................liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel veel GELUK in 2013 met mooie nieuwe schriftjes!!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel herkenbaar. ik heb het ook een beetje met nieuwe stofjes. Zuinig knippen :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi hoor al die verschillende quilts, vooral de oud engelse mandjes vind ik prachtig...zoiets zou ik ook wel willen gaan maken. Maar ik heb nog teveel andere projecten liggen dus gewoon door met dat wat er ligt.
  kleinevingerstussenstofjes.blogspot.com
  Groejtes

  BeantwoordenVerwijderen