dinsdag 13 november 2012

mijn 100e blogbericht!

Een mooi moment om eens wat te laten zien hier, een update waar het vandaag allemaal om draaide...

Een spoor van quilterigs trekt door het huis op zo'n vrije dinsdag...
op de vloer van de speelkamer ligt het middendeel van de oude mandjes. Zoals nu heel duidelijk te zien is, ontbreken twee grote bloemen... Daar ga ik me vanmiddag maar eens op storten. Ik heb de randen maar eens omgevouwen, zo groot gaat het middendeel worden. Wat zal ik als volgende rand eens maken? Ik heb nu het idee om in de hoeken in elk geval te gaan werken met vlinders rondom een bloem. Misschien moet ik die maar als eerste gaan maken, dan zie ik beter hoeveel ruimte ik verder nog over heb. Ik twijfel ook nog over een soort van randje... mmmmmm het betere piekerwerk in de bovenkamer, denkdenkdenk...

In de bijkeuken ligt dit klaar...
DH heeft dit hoekje dit weekend voorzien van een heus granieten blad. Speciaal zonder randjes, en ... wat een heerlijke plek om met snijmat en mes aan de slag te gaan! Ik snijd een uurtje, teken een hoop en dan heb ik dit...
een bakkie vol sashings en cornerstones. Kan ik alvast weer even vooruit!
In een hoekje ligt deze te wachten. Ik heb vooral halve en kwart hoekjes gemaakt deze week. Nog twee halve, dan kan ik weer aan een rijtje hele blokken beginnen. Ik vind het zelf wel erg mooi worden, moet best even wennen aan het donkere, zo anders, maar wel errrrrgggg naar mijn zin.
Ik installeer me maar even op de bank omringd door alles wat ik nodig heb om een blokje te tekenen, knippen en naaien. Houdt me weer een uurtje bezig!
En... Engeltjes-update! Nog het halve onderste randje quilten, half randje biezen en een paar hartjes rondom het rode blokje... En dan is het een échte affo (telt het mee dat er nog geen label op zit?)

En tot slot nog even dit... Kennen jullie dit boek?
Ik kocht het deze week op Marktplaats. Ik had het gezien bij een vriendin van me. Al vaak ingekeken, en nu heb ik dan mijn eigen exemplaar!
Het staat vol met prachtige sfeerfoto's, mooie kamers, kinderkamers, een beperkt aantal knutselideeën, en heel veel verstopte quilts waarvan geen patroon in het boek staat, maar de handige quiltsters onder ons vast wel wat mee kunnen...

voor de liefhebber, op Marktplaats heb ik nog wat exemplaren gespot!

Fijne week!
Nathalie

10 opmerkingen:

 1. ooo wat wordt je NI-NG mooi.
  helemaal geweldig vind ik hem zo in deze kleuren.
  Groet Annelie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is tie mooi zeg. En wat heb je een leuk boek gescoord! Ps moet je nog mailen ivm je sjabloon:) groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jee ik ga er zelf over denken of ik ook niet de insane zou moeten maken. Hij wordt ook zo mooi, allemaal leuke leuke projecten overigens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat boek ken ik, zo leuk.
  Ga eens kijken op Marktplaats.
  En gefeliciteerd met je honderdste blog. Mooie dingen laat je vandaag weer zien.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat wordt je middenstuk mooi! En de NI ook. Ik twijfel nog steeds.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met je 100ste blog verhaal!!!Prachtig middenstuk!!!! Ga zo door en wat een prachtig blad heb je nu om stofjes te snijden!!!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat maak je toch een leuke dingen! Je NI ziet er mooi uit & je bent wel verder dan ik hoor. Ik ben de afgelopen dagen vooral met mijn Dear Jane bezig geweest. Ga morgen maar weer eens een blokje maken van de NI.

  Enne, Marian, gewoon mee gaan doen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met je 100ste blogberichtje! Wat ben je met prachtige werkstukken bezig! Je NI en dat middenstuk en ook die egeltjes, allemaal erg mooi! Wat mij betreft is het een AFFO, al zit het label er nog niet op.
  Fijn weekend, groetjes Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd met je 100e berichtje !! En wat laat je weer een mooie dingen zien. je engeltjesquilt is een plaatje !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo, Ik kom via via op uw blog terecht. Wat een mooie projecten. Geweldig. Ik ben zelf net begonnen met een cursus quilten dus alles is nog nieuw voor mij. Vind vooral uw nieuwe project erg mooi. Kunt u mij vertellen om welk patroon en in welk boek deze staat. Groetjes. Brigitta

  BeantwoordenVerwijderen