maandag 26 november 2012

Inpakken!

Wat een titel voor een blogje hè, en dat in deze tijd. Natuurlijk wordt er hier in huis ingepakt, en ook voor eh... maar ik ben ook druk met het inpakken van heeeel veeeeeeeel ieniemienie diamantjes van 6-puntige sterren. Nu heb ik het ooit in mijn hoofd gehaald om voor de oud-engelse mandjes het formaat 1 inch te gebruiken... Dat betekent dat een compleet sterretje 9 cm in diameter is, en dat één diamantje dus over de langste lengte middendoor 4,5 cm klein is... behoorlijk piepklein!

Overigens ben ik voor dat inpakken al met van alles aan de slag gegaan. Plakstift is het helemaal niet voor mij! Gehannes met de dop, dan blijft het weer niet snel genoeg plakken, kortom gedoe... Nee, het fijnst vind ik gewoon kartonnen malletjes en dan door en door vaststeken. Je houdt erna geen malletje meer over, maar inmiddels print ik ze gewoon zelf op 240 grams papier karton, lekker stevig. Het levert me een heel mooi te appliqueren sterretje op.

Maar ik vorder aardig:
Rechts zie je wat nog ingepakt moet worden, het lijkt op de foto niet al te veel, maar staat nog garant voor wat ontspannen uurtjes!
 
Het plan voor al die ingepakte stukjes? Dit:

Het middenstuk voor de oud-engelse mandjes. Hier zie je de mandjes op zijn plek gespeld op het middendeel. Er zijn er nog steeds 7 af... moet nodig weer eens een mandje gaan maken! Maar het middendeel eiste behoorlijk wat aandacht op. De bloemenkrans is klaar, en omdat ik aardig dicht in de buurt kwam van de rand werd het eens tijd om verder te gaan denken dan 'het volgende rondje'. En zoiets als je ziet gaat het worden. De rand ga ik afwerken met halve sterretjes. In de hoeken 5 (of 6, dat weet ik nog niet, ligt aan het formaat) dansende vlinders rondom een bloem. Ook nog niet helemaal nader bepaald. En in de smalle delen ga ik bloemen maken met stelen, er achteloos tussen gestrooid. Gaatjes kunnen gedicht worden met hartjes, die hier véél te keurig op een rijtje liggen en vast anders zullen vastgenaaid worden. Maar het gaat om het idee hè, zo in de ontwerpfase. Want dat krijg je als je afwijkt van het standaard pad, en een deel van een quilt mooi vindt. Dan kost het piekeren en peinzen... zo leuk! Dit wordt daardoor wel echt míjn quilt, ondanks dat de mandjes heel lang geleden door een andere quiltster zijn bedacht.
 
Dan ben ik er nog niet met deze quilt. Want rondom de mandjes moet ook nog iets komen van zo'n 40 cm breed... Dat wordt het volgende piekerproject. Ik zit nu te denken in de richting van hele simpele blokken, bijv. een 4-patch of 9-patch op de punt gezet, en daartussen dan de lichtere achtergrondstof van het middendeel. Zodat het middendeel de aandacht krijgt die het verdient!
 
Fijne week!
Liefs, Nathalie

4 opmerkingen:

 1. Prachtig, gewoon schitterend. Dit is echt leuk om te zien hoor. Knap van je met al die kleine stukjes.

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het wordt echt prachtig. Leuk om zo je eigen unieke quilt te maken.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het word een beauty!!! Leuk hé om er je eigen draai aan te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blijf maar verder inpakken! Die wordt erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen