maandag 19 november 2012

De engeltjes zijn af!!!!!!!!!!! en... gevalletje twijfel!

Er kan weer een groot quiltproject helemaal van het lijstje afgestreept worden... De engeltjesquilt, An angels story van Hatched & Patched is hélemaal af. Er hoeft geen steekje meer aan gezet... zelfs het label zit er al op! Dat is me nog nooit gebeurd, meestal als ik klaar ben met mijn quilt, de bies eromheen zit heb ik geen 'puf' meer voor een mooi label. In dit geval ging het in één moeite door!
en het totaalplaatje, de quilt is zo groot als onze tuindeuren!
Je ziet zo wel heel goed het sfeertje van de hele quilt in één oogopslag. Het is een mooie, frisse, rustige quilt geworden met mooie schilderijtjes die benadrukt worden door de rustige achtergrond.
Wat details voor de liefhebber:
 
 
 
En daarmee komt het engeltjesverhaal dan écht ten einde!
 
Het neary insane-nog gekker verhaal is natuurlijk net begonnen. Nou heb ik afgelopen weekend een blokje gemaakt waarover de twijfel al is toegeslagen...
want dat rechtse blokje, dat is wel heel suikerzoet-roze...
Het geheel tot nu toe. Ach, misschien maakt het de quilt lekker spannend, ik zie wel... voorlopig is het een beetje een rare eend in de bijt.

Ben wel benieuwd hoe jullie dat doen... volgen jullie heel trouw het patroon? Ik heb inmiddels al aan een aantal blokjes ieniemienie stukjes veranderd, maar het gaat niet lang meer duren voordat ik een blokje tegenkom wat ik écht niet mooi vind. Ik ben dan geneigd om gewoon een ander blokje te maken, en per rij die ik eraan zet te kijken of de rangschikking wel naar mijn zin is. Zo zag ik al dat de bovenste rij teveel ohio-star achtige patronen bevat naar mijn zin en dat er naast het heel-veel-kleine-stukjes blok nog zo'n blokje direct ernaast zit.  Gaan jullie dan ook wisselen of vinden jullie dat je zo'n quilt als de NI hoort te maken zoals ie oorspronkelijk is? Ben benieuwd wat jullie ervan denken!

Fijne week, quilt ze (tussen het pepernoten snoepen door hè!)
Nathalie

11 opmerkingen:

 1. Je angelquilt is prachtig geworden, heel mooi gedaan. Ik hoop dat de mijne ook zo word.
  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Nathalie je hebt echt eer van je werk de quilt is een plaatje geworden letterlijk maar ook figuurlijk grote complimenten komen je kant op.Ik zie niet waarom het rechtse blokje er niet tussen past het is een mooi blokje.Zelf volg ik het patroon van de blokjes wel maar ze komen wel anders in volgorde in de quilt omdat ik niet op de kleuren gelet heb dus nu moet ik uitzoeken welke blokjes naast elkaar komen.Dat komt er nou van als je zoals ik als een kip zonder kop er aan begonnen ben daarom zitten de tachtig blokjes in een doosje maar na Jane ben ik toch van plan om er nog eens goed voor te gaan zitten.groetjes en een fijne week Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is je angelquilt prachtig geworden. Heb hem laatst ergens anders gezien. Maar jou kleuren vind ik veel mooier.
  Je nieuwe quilt heeft ook al van die mooie stofjes. Heb je die allemaal in één keer gekocht of haal je er iedere keer weer een paar bij?
  Groetjes ik ga nu nog een keertje bij je foto's kijken.
  Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 4. piep wat prachtig is ie geworden....super....en de blokjes.....lapjesvrouwen zijn zo vrij als vogeltjes hoor....dus je kiest maar...

  knufje mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ohhh wat is hij ontzettend mooi geworden. Dit moet mijn zusje zien, die is er ook mee bezig.
  Heel erg knap!!!!
  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een mooie quilt is dat geworden, ziet er prachtig uit
  daar mag je trots op zijn
  en de nearly insane ziet er ook goed uit, leuke kleuren gebruik je daar ook voor
  ik heb nog niet zo veel ervaring dus kan nog niet zeggen of ik altijd strak het patroon volg of niet.
  groetjes
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat is'ie mooi geworden je engelenquilt! Goed hoor, dat'ie helemaal af is. Ik vind je laatste NI-blokje eigenlijk helemaal niet uit de toon vallen. Ik zou gewoon even afwachten voor je het opnieuw gaat maken, terwijl dat mijns inziens helemaal niet nodig is. Ik ga deze week ook weer een blokje maken. De stofjes ervoor liggen al klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak de NI blokken zoals ze in het boek staan. En die maak ik rij voor rij. Ik zet ze op de "Quilt as you go" manier aan elkaar. Ik ben bijna klaar met een nieuwe rij. Zodra die eraan zit zet ik die weer op mijn blog.

   Verwijderen
 8. De engeltjes quilt vind ik werkelijk geweldig. Ik denk dat je je niet zo druk moet maken om de blokken van de Nearly Insane. Je moet het in zijn totaliteit zien. Je kleuren vind ik fantastisch.

  Groeten Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk dat die af is en je nearly insane is super mooi. Mooie rustige kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag Nathalie,
  Jouw engeltjes zijn SCHITTEREND! Dikke complimenten! Zachtjes wassen hoor! (de mijne ligt nog steeds te wachten op restauratie :-()
  Nee hoor, ik volg zelden klakkeloos een patroon.
  Maar ik zou wel eerst alle blokken maken, of toch een deel, en dan pas gaan schikken.
  Maar : niks moet alles mag!
  Goe weekend!

  BeantwoordenVerwijderen