dinsdag 16 oktober 2012

Opruimeritis!

Eens in de zoveel tijd krijg ik het op mijn heupen... de opruimeritis. Meestal begint het met het verplaatsen van één dingetje in huis. Dat zorgt dan voor een kettingreactie, waardoor er van alles een ander plekje krijgt. Gelukkig kan ik ook weggooien, dus wordt er niet alleen verplaatst, maar ook opgeruimd. Natuurlijk gooi ik dan wat weg wat ik nét een maandje later nodig blijk te hebben. Of heb ik iets een nieuw plekje gegeven waardoor ik het niet meer kan vinden als ik het volgende week nodig heb.

De opruimeritis had als startpunt dat DH voor me een kast gaat maken op de slaapkamer. We slapen op de zolder, en mijn kleren hangen drie dubbel gevouwen in een lage kast onder de dakkapel. Grote wens was een hangkast waarin in elk geval mijn jurkjes eens netjes blijven. Een ander kastje moet wijken... nou, dan weet je 't wel!

Dus ... met al dat geruim, gepoets en gerommel heb ik mijn naaimachine maar weer terug in de kast gezet. Die was er zondag uitgekomen voor de flannel quilt van DH. De stofjes liggen hier al een jaar (schaam, schaam) te wachten, en DH wacht ook al zo lang (nog meer schaam...)
 
Zo ver ben ik gekomen afgelopen zondag.  Ik ben nu bezig aan de sterrenrij, de eerste ster is al zichtbaar op de foto, als ik goed gerekend heb heb ik er vijf nodig. Al werkend met de machine ben ik er weer van overtuigd geraakt dat ik het niet zo super leuk vind. Een quilt is wel heel snel klaar, maar ik haal er geen voldoening uit. Misschien dat ie daarom weer even naar de kast is verhuisd... Toch kan ik 'm maar beter snel afmaken, want ik heb mezelf beloofd dat ik pas als deze quilt Helemaal Af is aan een nieuw project mag beginnen. Streng hè. Moet ik me toch maar even over mijn naaimachine-fobie heen zetten. Het is natuurlijk ook 'gewoon' een lekker flanelleke straks, en met de hand is dit geen doen. De naaimachine gebruik ik trouwens wél vaker om blokken aan elkaar te zetten, maar daar heb ik dan weer géén hekel aan. Raar mens ben ik af en toe...
 
Het zevende mandje is ook nog uit mijn handen gekomen...


Verder denk ik vooral na over het interieur hier. Het kriebelt bijvoorbeeld al tijden qua kleur muurverf hier in huis. Twee-en-een-half jaar geleden werd er verbouwd aan ons huis en hebben we meteen de meeste muren opnieuw in de muurverf gezet. In de huiskamer scandinavian green van Painting the past... En nu pieker ik me suf over een lichtere kleur.

Dit is het nu, vrij donker
 
Dit zou de boel misschien eens lekker opfrissen. Hij lijkt zo wel witter dan op het stalenkaartje...mmm maar eens op advies uit denk ik!

Groetjes, en een fijne week!
Nathalie4 opmerkingen:

 1. "Opruimerietis" doe mij ook een beetje, jij bent lekker bezig geweest. Mooi mandje erbij, dh zijn quilt onder de machien (vooral doorgaan, lol) Ben benieuwd wat voor kleur het gaat worden, suc6. Knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 2. grappig, de opruimeritis heb ik vanmiddag ineens gehad en inderdaad: door 1 klein dingetje te willen opruimen! voordeel is wel dat alles nu weer netjes is ;)
  dat van de naaimachine ken ik ook! fervent handnaaister ben ik...ach, we leven er maar mee :-)
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om af en toe last te hebben van opruimeritis, volgens mij kan dat nooit kwaad. Geeft even een frisse wind door het huis en hoofd.
  Maar je quilt van DH wordt best wel mooi, jammer dat je er geen voldoening kan uithalen dat je hem maakt op de machine. Ik heb onlangs ook eens een quilt/top op de machine gemaakt en juist die afwisseling dat iets snel af is vond ik wel fijn.....Succes met je verfperikelen

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor mij is de naaimachine een uitdaging, nog helemaal nieuw en heerlijk nu ik even niet met de hand kan werken. Kan me iets voorstellen bij het niet zo leuk vinden van een hele quilt op de naaimachine maar misschien kan je er iets aan veranderen zodat het wat uitdagender wordt?\
  Ik heb in mijn woning de historkleuren boter en wisselwerking. Die laatste heb ik ook aanbevolen toen een kleuterklas een nieuw likje verf kreeg ('t jammere is dat ik nog steeds invaller ben en daar niet meer van kan genieten). Wisselwerking is een soort warme cremekleur en als je een andere wittint op een andere muur hebt ( in mijn geval gelukzalig) dan zie je met de verandering van het licht ook de kleur veranderen (warmer bij donder weer en lichter bij zonniger weer). Veel succes met je keuze, ik hoop dat dit niet nog meer verwarring brengt.

  BeantwoordenVerwijderen