zaterdag 13 oktober 2012

Geremd door de rand!

De laatste twee weken heb ik maar bar weinig van me laten horen. En hoe dat komt? Ik zit met een randje in mijn maag!

Ik kan toch zo tobben over quiltwerk. Nu ik al heel ver met de engeltjes ben, moet ik toch echt gaan besluiten hoe de rand gequilt gaat worden. Nu gingen bij deze quilt heel veel dingetjes over. Het is namelijk al de tweede rand die eraan zit, om maar eens iets te noemen. Mijn eerste idee was een witte, golvende rand. Veel te wit, dus eraf. De vierkantjes die overal tussen zitten (nu wit met rood) waren eens gedeeltelijk gemaakt van alle restkleurtjes. Ook al vervangen. De randjes om elk engeltje werden gequilt met hartjes. Uitgehaald, nu in 'the ditch' gequilt zodat het mooie lijstjes zijn.

Dus o help, die rand. Want ik durf het niet aan om 6 cm breed ongequilt te laten. Krijg visioenen van flubberende randen die helemaal uitzakken. De quilt gaat denk ik in eerste instantie opgehangen worden in de kamer van DD... Dus extra risico.

Quiltjuf keek mee en samen kwamen we op quilten tussen de streepjes van de rode rand. Prima idee... maar ik hik nogal aan tegen meters streepjes quilten. Daarbij moet de quilt steeds 180 graden gedraaid, ook al zoiets. Kortom, ik zie Himalaya's voor me en kan me nergens toe zetten.

Nergens? Nou ja, ik heb weer veel mijmertijd genomen. Denk aan alle quilts die ik nog ga maken. Speur op mijn computer tussen de opgeslagen foto's en op het internet. Pieker over rondjesquilts, nearly insane-achtige samplers en ga zo maar door. Terwijl ik eerst voor DH nog een flannelleke moet maken, heb ik beloofd. En DAN mag ik pas verder denken...

Dus heb ik vanmorgen, net uit mijn bed, mijn moed bij elkaar geraapt...
Streepjes getrokken om de inch met mijn lineaal, moltonnetje eronder en vouwgevalletje (kon mijn poppennaald niet vinden, dat werkt eigenlijk beter voor mij...) Het gehaakte tafelkleed is trouwens een nieuw oudje, niet van eigen hand!
Dat ziet er dan zó uit. Ik moet er wel voor bij een raam zitten om dit goed recht te kunnen quilten hoor!
DD maakte er even een foto van. Ik zit nog in mijn badjas zoals je ziet, hihi...
Het resultaat. Ik kan er nu weer even over piekeren wat ik daarvan vind. Ik vind het trouwens maar knap lastig quilten, want elk draadje moet aan-en-afgehecht (onderdoor steken is ook zoiets en dan moet ik steeds de hele quilt 180 graden draaien.) Het aanzetten van de bies is straks natuurlijk zo wel een fluitje van een cent, want de rand kan geen kant op. De rode draad valt heel mooi weg tegen de achtergrond. En op de foto ziet alles er eigenlijk rommeliger en bobbeliger uit dan in het echt... wat denken jullie?

Nou, onder het quilten kan ik vast weer verder piekeren over nieuwe projecten. Alsof twee quilt-tops maken (mandjes en winding ways) en twee quiltprojecten (engeltjes en frisse start) nog niet genoeg is...

Fijn weekend!
Liefs, Nathalie


6 opmerkingen:

 1. Ik vind 'em mooi worden die rand! Ik heb zelf ook zo'n probleem met een rand quilten. Was begonnen met een patroon van bloemen & blaadjes, maar vind het veeelsteveel werk & daardoor ligt het quilten inmiddels alweer een poosje stil. Als ik gewoon verder gegaan was, was ik nu allang klaar geweest. Haha.... Maar je hebt me wel op een idee gebracht. Ik ga de al gequilte blaadjes uithalen & ook een makkelijker patroon quilten. Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Nathalie,

  Toch is het zo gek nog niet. Wellicht toch wel mooier dan de vierkantjes die je nog bedacht had. Het is ook een stuk minder druk dan ik gedacht had. Beter nu wat meer werk maar naar tevredenheid dan dat je het straks weer niets vind. Verstand op nul en quilten maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij heb je een goeie keuze gemaakt Nathalie ! ! !
  Je engeltjes quilt ziet er hartstikke mooi uit, gewoon blik op nul en streepjes quilten en als je op de helft ben kun je aftellen SUCCES ! ! !

  Fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al je problemen zijn bekend bij ons allemaal hoor! Zolang je er maar niet echt wakker van ligt is alles toegestaan. Heerlijk toch? Ik denk altijd maar zo: denken staat vrij en niemand weet wat je denkt. En dat is juist zo prettig.
  sterkte ermee en the angels story wil ik nog gaan maken. Eens kijken of ik hem onder de neus van zusje weg kan graaien. Zij heeft hem namelijk.

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is tie mooi zeg prachtig ik vind je blog ook mooi leuk die quilt er onder en de blauwe blokjes. Fris en vrolijk!
  Heb je zelf lopen freubelen met sjablonen? Ik loop een beetje te zoeken maar kies elke keer maar weer de makkelijkste weg!
  Standaad sjabloon :) groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de streepjes prima. Het is geen ingewikkeld patroon waardoor de aandacht van de quilt naar de rand getrokken wordt ipv naar de quilt zelf. Volgens mij ben je straks daar heel tevreden mee. Het wordt een mooie quilt.

  BeantwoordenVerwijderen