woensdag 12 september 2012

Een heerlijke quiltdag!

Dat was het gisteren. Niet alleen was het natuurlijk voor 't eerst weer frisser en daarom alleen al goed weer om eens wat quilterigs op te pakken. Nee, gisterenmorgen kwam Peti gezellig naar me toe om uit een heuse quiltdip te komen. Wie haar volgt ziet al tijden prachtige viltcreaties langskomen op haar blog, heel creatief, maar de quilterige blogjes blijven uit. Ze is samen met mij aan de quilt begonnen die bij mij inmiddels frisse start heet, en erg veel wegheeft van de 'sweet memories'. Maar op de een of andere manier wilde het maar niet vlotten.

Ze was lekker vroeg bij me, en na een appelflap met cappucino werd het dan toch tijd om eens wat te gaan Doen. Even mijn quilt erbij gepakt, gekeken waar de blokjes zaten die zij wil gaan maken en... Hup, lamineerapparaat aan en knippen maar!

Ondertussen werkte ik zelf verder aan deze:
Het is nog een hele puzzel steeds hoe ik verder moet. Nou ja, steeds maar weer een randje erbij bedenken hè, met het origineel in mijn achterhoofd...

Rond 12.00 snel een broodje en op naar de quiltsteek. Ik had zelf vulling nodig voor mijn frisse start, volgende week start de Bee weer en dan wil ik graag quiltadvies, want verder is ie af! Nog wat tussen de lapjes geneusd en allebei met een bescheiden oogst naar huis gegaan deze keer.

Tussendoor de kinderen nog even van school gehaald, en daar kwam ik Henriette tegen. Onze kinderen zitten bij elkaar in de klas, dus dat is (bijna) dagelijkse kost. Ik had haar 4 weken geleden al beloofd om haar quilt te dubbelen in onze keuken, maar omdat het toen 's morgens vre-se-lijk in mijn rug geschoten is werd dat een tijdje uitgesteld. Meteen maar eens afgesproken om gisteravond nog haar quilt te dubbelen!

Peti is behoorlijk opgeschoten en heeft zelfs de eerste steekjes kunnen zetten aan haar nieuwe blokje. Wat trouwens een errug pittige is, maar zo'n leukerd!

Tja, en als je dan toch 's avonds je keukenvloer gaat ontruimen en spik en span dweilen, dan kun je net zo goed van te voren nog éven je eigen quilt dubbelen...

Zo komt het dat onze keukenvloer er gisteravond eerst zó uitzag:

hier zie je me met de microstitch in de weer.
de stok eronderdoor voor de benodigde ruimte
zodat je de plasticjes er goed in kunt schieten
 
en een uurtje of anderhalf later zó:
 

we zijn met z'n tweeën druk om de quilt zo mooi mogelijk
glad neer te leggen, zonder bobbels!
 
Henriette heeft als eerste echte quiltproject meteen maar Liberty Fields gemaakt uit het boek Moderne quiltontwerpen. Da's best lef! En ze heeft het er super vanaf gebracht! Nu kunnen de quiltsteekjes gezet worden, bij haar en bij mij!
 
Fijne week verder!
Groetjes, Nathalie
 8 opmerkingen:

 1. Ach wat ziet er ontzettend gezellig uit, en wat een prachtige top laat je zien.
  Nou ik vind dat je goed bezig bent hoor, heel erg goed.

  Groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige quilts, zo op de keukenvloer. En gezellig hoor, zo samen dubbelen.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie quilt ligt daar op je keukenvloer. Maar dat fornuis {nobel?} is ook errug leuk zég.

  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. da's een AGA, en daar zijn we nog dagelijks blij mee!

   Verwijderen
 4. Zo ik heb je blog tot het allereerste begin doorgelezen en ik heb genoten !! Ik ben meteen volger geworden want ik wil geen berichtjes meer missen :-) Je schrijft zo leuk en je laat prachtige creaties zien.
  Die 2 die daar op de vloer liggen zijn snoepjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb een paar dagen geleden gevraagd over het patroon op de achtergrond misschien leest u het nu ik zou graag willen weten hoe het patroon heet het is de blauwe quilt met witte achtergrond.
  Gr sonja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. excuus Sonja, dat is er bij ingeschoten, het heet het winding ways blok

   Verwijderen
 6. wat leuk om nu te lezen ,ik ga op zoek naar het patroon ik vind hem zo mooi,fijn weekend Sonja.

  BeantwoordenVerwijderen