dinsdag 28 augustus 2012

Smetvrees

is dat wel een goede naam, smetvrees? Een soort van smetvrees heb ik wel. Nee joh, niet in mijn huis, dat is af en toe een quiltstershuis. Je weet wel, het is er éven niet van gekomen om vandaag de ramen te lappen. Maar goed, ook dat moet nog wel een keer gebeuren...

De smetvrees heeft te maken met een grote, vanilleroomkleurige gemarmerde lap. Samen met de gemarmerde bruine lap kwam er overzee ook een grote lap voor het middendeel van de mandjesquilt. En hoewel ik al heel lang weet wat dat gaat worden, ligt die lap onaangeroerd.

Nu het zesde mandje klaar is vond ik het wel tijd worden om die lap er weer eens bij te pakken...


angstaanjagend groot hè! Daar zou je toch spontaan smetvrees van krijgen. Wat als het misgaat... Niet aan denken, kom op. Gewoon aan de slag. Vanuit het midden beginnen, en versieren maar! Ik heb nu toch al wel wat ervaring met bloemetjes, dat moet toch lukken eigenlijk. Ik beloof dat ik er vandaag mee ga beginnen.

Het zesde mandje is natuurlijk zo niet zo goed te zien. Maar zo wel:

 
Ik heb ook nog een detailfoto van het mandje, ik heb deze keer gebruik gemaakt van het stofje. Het is dus ietsje anders geborduurd dan het origineel. Juist dat borduren brengt de stofjes tot leven vind ik!
 

 
Verder ben ik ook nog verder gegaan met mijn labelactie:
 

Hopelijk herkennen jullie de quilt, het is de slingerrandjesdeken alias de antieke quilt. Nu dus ook voor altijd voorzien van label. Ik blijf het een probleem vinden wat ik nu precies op zo'n label kwijt moet. Maar ook omdat ik het stitch is het lastig om alle info er netjes op te krijgen. Eens nadenken welke als volgende voorzien wordt van label... Gelukkig ben ik ook nog aan het quilten met bijv de engeltjes en hoef ik daar nog geen label voor te maken. Maar een leuk ideetje heb ik er al voor!

Verder is het brocante servies uit Frankrijk succesvol in gebruik genomen!


Jammmmmmmmmmmmmie! En (bijna!!) alles was Homemade! Met dank ook aan DH en de kids! Dat gaf het een extra feestelijk tintje, zo samen een hele dag alles bakken en klaarmaken. Dubbele pret!

Fijne week!
Liefs, Nathalie

1 opmerking:

  1. Smetvrees is gewoon een heerlijke afwijking, maar het moet niet te lang duren he? Dus hup aan de slag en het resultaat mag er zijn. Knap van je hoor, het ziet er schitterend uit. Mooi toch, al die resultaten...
    Maar jullie zijn er dus ook goed in om de inwendige mens goed te voorzien......

    Groetjes

    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen