dinsdag 7 augustus 2012

Over Brocante, Engeltjes en een Lieverd!

Ik heb wel het een en ander te vertellen, dus ga er maar eens lekker voor zitten!

Allereerst waren we twee-en-een-halve week in la douce France. Heel landelijk, net boven de Loire, een rustige plek in een luxe tent. Als je in je tent een bad op pootjes hebt (heb ik thuis niet eens) dan weet je 't wel! Een heerlijke onthaast-plek, maar ook een super-speur-plek. De eigenaresse wist haarfijn de weg te wijzen naar wat goede brocante spots. Nu staat er boven mijn blog 'quilten en brocante', maar van dat brocante (behalve een zoekplaatje op de achtergrond) is nog niet veel gekomen hier.

De allereerste brocante winkel was er meteen een waarvan iedere brocante-liefhebster droomt. Een loods, helemaal volgepropt. Je wist niet waar te kijken! Overal stond moois. En tja, met een volgepropte auto met kleding, handdoeken en speelgoed, en geen oneindige beurs, moet je toch kiezen in zo'n brocante.

Een stille wens was wel mooi servies. Nu stonden er in de brocante loods twee soorten: blauw en roze. Blauw van alles, in het roze stonden er een paar snoepjes. Al twijfelend de heerlijke loods weer uitgegaan om twee dagen later definitief te kiezen voor roze. Misschien is het handig als ik even wat laat zien?
Verschillende bordjes, schaaltjes op voet, ovale schaaltjes en zelfs een mooie terrine. Die laatste werd gespot op een echte markt in een dorpje, met stráten vol kraampjes. Het blauwe blijkt te kust en te keur overal te liggen, maar roze servies is een echte uitdaging. En daarom nóg leuker vind ik!
Ik zie er zó een lekkere high tea op uitgestald...mmmmmmmmm misschien iets om mijn kroonjaar op die manier te vieren!

Uit de loods mochten er ook twee van deze theedoeken mee:
Niet mijn initalen, maar té schattig om voor een klein prijsje achter te laten, toch? Heeft die mevrouw het vroeger (hoe lang geleden zal het zijn) toch niet voor niks zitten borduren.
De auto zat na alle speurtochten voller, en het serviesgoed was veilig ingepakt tussen de vieze was.

Inmiddels ben ik weer ruim een weekje thuis. De vuile was is weggewerkt, en ik heb een soort van zomergriepje te pakken. Voel me brak, heb ontzettende keelpijn en een soort prikkelhoest die elkaar versterken (de hoest en de keelpijn). 's Middags komt de hoofdpijn opzetten. Kortom, ik ben Zielig. En heb het perfecte smoesje om me te verstoppen onder een quilt die gequilt mag worden... de Engeltjes. Die liggen inmiddels al weer een tijdje, want het jongensverhaal was zomaar voorgekropen!


Hier zie je een deel van de noeste arbeid. Op de onderste foto zie je zo leuk wat af is en wat nog niet. Ik heb bedacht dat ik eigenlijk zéker net zo veel tijd aan quilten als aan patchen moet gaan besteden, want ik wil niet hebben dat er straks een heel aantal tops klaar zijn en het geen quilts worden. (ssst niet doorvertellen, maar mandje vijf is bijna klaar qua voorbereiding!)

En dan nog de lieverd... Zij kwam vanmiddag even langs, we hebben vrijdag ook al heerlijk zitten kletsen en zelfs nog wat quilterigs gedaan terwijl onze kinderen de hele dag lekker samen speelden. Ik heb haar aangestoken met het quiltvirus, en als klap op de vuurpijl kwam ze zomaar dit lieve cadeautje brengen!  En dat terwijl ik het alleen maar super gezellig vind dat ik ook een quiltmaatje in het dorp heb! Soms voel ik me juist een beetje bezwaard dat ik haar aangestoken heb, want het is wel een hobby (waar je, zeker als je begint) je geld in kwijt kunt!

Lieve Henriette, super bedankt!!! Ze zijn geweldig!!!

Wat een prachtige blauwe lapjes, voor mijn winding ways project... zucht... ze mogen nog even op een mooi stapeltje blijven liggen om lekker naar te kijken. En van die winding ways, daarvan hadden jullie trouwens ook nog een fotootje te goed!

Een fijne week verder!
Liefs, Nathalie

6 opmerkingen:

 1. Altijd leuk om quilters in je buurt te hebben, daar moet je je maar niet schuldig over voelen. Ze was er zelf bij! ;) Zelf heb ik het geluk dat er 2 oudere dames in de straat wonen die ook quilten. Alleen hoop ik zelf nog wat quilters te vinden die qua leeftijd iets dichter bij de mijne liggen (meestal scheelt het nl. min. 20 jaar). Lijkt me nl. ook wel leuk. Succes met je projecten. De Winding Ways wordt al heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een quiltvirus is een virus wat niet erg is om te krijgen. dat griepje van je is vast veel vervelender. Jij helpt me met raad en daad en ik kan zo iets terugdoen. Het krijgt vast een mooi plekje ergens in de winding ways.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben helemaal verliefd op je winding ways, zo mooi!!! En wat lief dat je allemaal blauwe lapjes hebt gekregen! Beterschap!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je mooie spulletjes op de kop getikt. Lijkt me heerlijk om in zo'n winkel rond te neuzen.
  En je blauwe quilt wordt prachtig.
  Beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Turrlijk ga ik je volgen, jij voegt voor mij nog weer een aantal leuke aspecten bij, je bent juf en dat was ik ook bij de kleuters en je houdt van brocante. Nou dan moest je mijn oude huis in het centrum van Den Bosch maar eens zien. Mijn lief wordt soms helemaal stapel van alle brocante. Ik zet je dus in mijn lijst gezellig!

  Groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hai Nathalie,
  Bedankt voor je gezellige reaktie op mijn blog.
  Jouw blog liegt er ook niet om zeg. Super leuk.
  Oh je bent in mijn favoland geweest, heerlijk.
  Je serviesgoed vind ik helemaal super. Ik zou ook voor rose gekozen hebben hoor.
  Wat mijn engelse mandjes betreft, ze liggen een tijdje in de ruststand. Er zijn altijd weer dingen die eerder 'moeten'.
  Maar ik ben er al wel ver mee, ik geloof dat ik nog drie mandjes moet en dan kan zij in elkaar gezet worden, alhoewel ik nog niet weet hoe ik het doen zal. Ik maak nooit iets zomaar na, het wordt altijd heel anders.
  Jouw blauwe vind ik helemaal super.

  Gr. Heleni

  BeantwoordenVerwijderen