dinsdag 3 juli 2012

mandje 2 is af!

Dat duurde stiekem weer langer dan gedacht, mandje 2... Maar nu is ie dan he-le-maal af. Tot in de kleinste details. En ik vind het superleuk om ze te maken!

Het is wel een enorm gepriegel, maar het resultaat mag er wezen!
Wat vooral erg lastig blijkt is de ingeknipte hoekjes... de bloemetjes zitten natuurlijk niet allemaal keurig op de draad, dus als je zo'n hoekje inknipt en dan naar binnen moet wrken, loop je het risico van rafeltjes. Ben nu maar met de fray check in de weer geweest, maar bij het volgende mandje is het echt een aandachtspunt.

Een ding is zeker, als je 22 van deze mandjes gemaakt hebt kun je appliqueren hoor! Mijn techniek kan nog veel verbeteren, dat is zeker. Ik kreeg van quiltjuf de tip om de needleturn niet met een naald te doen, maar met een vochtig gesabbelde prikker. Veel meer grip en dus een strakker resultaat.


twee details. Je kunt nu goed zien hoe gedetailleerd zo'n mandje is (tip, klik op de afbeelding om te vergroten, dan zie je het nóg beter). Elk dingetje wordt versierd met borduursel. Ik vind het superleuk om dat te doen, om daaraan te werken! Dat maakt deze quilt nog leuker! Geeft ook echt diepte. En let op de hengsels van het mandje, dat zijn heel veel steekjes!

Ik zit nog te twijfelen om straks toch zespuntige sterren toe te voegen. Ik heb ontdekt dat er behalve kartonnen malletjes ook perspex snijmallen zijn waardoor je makkelijker je stukjes kunt voorbereiden. mmmmm wie weet... eerst nog maar eens goed over nadenken.

Ik ga mandje drie voorbereiden!
Groetjes! Nathalie

7 opmerkingen:

 1. Helemaal geweldig het mandje.
  Juist de details maken het helemaal af.
  Ik vind dat meestal het leukste om te doen maar ook het afpliceren.
  groetjes Merian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk he dat priegelwerk. Ziet er prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw wat ontzettend mooi.
  leuk hoor, al die kleine details.

  Groet Annelie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet dat er mooi uit! Erg mooi gemaakt hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tsjonge, wat keurig en netjes ziet er geweldig mooi uit!!!
  Je kunt er wat van, oefenen baart kunst ;-)))
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schitterend mandje, leuk met het borduurwerk erop! Fijne zonnige dag, knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen