dinsdag 29 mei 2012

de laatste vier blokjes

voor de frisse start quilt zijn klaar! En ik zal ze eens showen hier, want ik vind ze zelf erg leuk geworden:
De puntjes lijken misschien niet zo precies, maar ze zijn nog niet gestreken, dat scheelt een hoop!
en dit zijn ze alle vier bij elkaar. Helemaal leuk om te zien, want het is zo net alsof ze totaal niet bij elkaar passen!


Maar, als je ze op hun plekje onder de quilt ziet liggen, dan passen ze ineens weer prima:


Nog 'even' ervoor gaan zitten om ze aan elkaar te breien. Bovenaan op deze foto zie je trouwens al de rand verschijnen, elk laatste blokje wordt nog 'ingesloten' en dan komt er alleen nog een simpel randje wit omheen. 25 blokjes zitten er nu in deze sampler. En dat is veeeeeeeeeeeeeel minder dan bij menig indrukwekkende SBS, NI, DJ of FW, om maar eens even wat te noemen. Ondanks allerlei strubbelingen bij deze quilt heb ik er wel veel van geleerd. Dat is de grote winst ervan. Ik heb nu veel meer inzicht in het gebruik van kleuren in een blokje. Vooral wat niet moet, hihi... Er zitten ook hele mooie blokjes in, dat ook. En verder weet ik nog steeds niet zo goed wat ik van het totaalplaatje moet denken. Het is een hele frisse quilt geworden.

Verder wordt er nog druk geprikt aan het jongensverhaal (nog 1/4 hoek, dan is het hele middendeel al klaar, en ga ik alleen nog vissen in de rand quilten). En de winding ways, ligt zoals altijd ergens in de buurt als ik het even niet weet waar ik zin in heb:


Sinds de laatste foto ervan zijn er al 13 blokjes bij gemaakt, ik ben nu bezig om een rand van 7 blokjes eraan te zetten en dan is ie ineens al weer 7x7 blokjes groot!

Het warme weer maakt wel dat ik wat minder handwerkjes in mijn handen heb trouwens. Maar, zal bij jullie vast niet anders zijn. Jammer genoeg (haha, of juist niet??) komt er prima quiltweer aan! De temperatuur gaat gevoelig omlaag beloven de weermannen en vrouwen, maar we hebben altijd wel een dekentje in de buurt om ons onder te verstoppen, toch?

Quilt ze!
Nathalie
5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige blokken, past heel goed bij elkaar...
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je quilt werkelijk prachtig. De blokken komen zo heel mooi uit. Ik zit te denken om de SBS-quilt ook zo te maken.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Nathalie,

  Mooi, ook je kleuren!

  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zal erg mooi quilt zijn van mij krijg je een 1* en nog een cadeutje op mijn blog
  http://avondsterblog.blogspot.cz/2012/06/oceneni.html

  BeantwoordenVerwijderen