vrijdag 13 april 2012

Veiling

'T is toch niet te geloven hè, zo ben je een beginnend quiltster, zo beland je op een veiling! Een quilt van mijn hand gaat geveild worden!

Nu loopt het allemaal zo'n vaart niet. Op de school van onze kinderen zijn ze het schoolplein aan het opknappen. Natuurlijk loopt zoiets in de papieren, dan wel centjes... Dus is er volgende week een voorjaarsmarkt. Samen met de kinderen heb ik met enkele andere ouders kleine knutsels gemaakt. Die zullen te koop zijn en de opbrengst gaat naar een boombankje. Zo'n mooie ronde houten bank rondom een pas geplante boom.

Nu heb ik aangeboden om een picknick-kleed te maken. In de schoolkrant heb ik een oproep geplaatst voor lapjes. Ik heb flink wat langs zien komen, aan variëteit lapjes. Van glimmende voeringstof tot Thimbleberries stofjes. Van dat laatste tasje moet ik nog eens proberen of ik erachter kan komen waar die stofjes vandaan gekomen zijn... !!! In elk geval, na een weekje verzamelen heb ik de stofjes op kleur en bruikbaarheid geselecteerd. Bleek dat de combinatie vooral blauw roze was. Er zit ook een felroze ruitje in, dat is van een blousje weet ik van een meisje uit de klas van DS. Ik heb zelf in mijn voorraadje nog wat roze stofjes erbij gezocht, en kijk eens wat een schatje in wording:

De afmetingen zijn 1,50x1,50 en de achterkant is een geweven ruitje, wat als tafelkleed gediend heeft maar er nog heel goed uit zag, geen vlekje te bekennen en het is een hele stevige stof.

Ik ben errug benieuwd wat hij gaat opbrengen... Het is natuurlijk wat een gek ervoor geeft. In elk geval komt het doordat het geveild wordt terecht bij iemand die er geld voor over heeft (het eerste idee was als prijs in een loterij, maar dan loop je het risico dat iemand het krijgt die er niet zo heel blij mee is). Hopelijk brengt het goed op voor de school!

Fijn weekend allemaal!

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee! Iets om te onthouden. Een veiling is inderdaad een goede keuze. Leuk ook om te maken. Wel met de naaimachine, anders duurt het te lang denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal leuk!!! Succes met de veiling!

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is echt superleuk geworden Nathalie! Hopen dat hij heel veel geld opbrengt zodat dat bankje er komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee, ik hoop dat het veel opbrengt.
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen