zaterdag 21 april 2012

en ja hoor... nieuw project!

Ik zei het laatst al hè, dat het aan alle kanten een beetje kriebelt. Tja, kun je zo eens hebben... Hoe komt dat dan? Heb ik niet genoeg te doen?

Eigenlijk wel natuurlijk. Maar als een quilt 'alleen nog maar' gequilt hoeft te worden voelt ie toch al een beetje als af. Klopt natuurlijk van geen kanten, maar toch. Quilten is een heel ander proces dan werken aan een top voor mij. Nadenken, samenvoegen, stofjes zoeken, puzzelen met stofjes, ik vind het zo leuk en verslavend!

Inmiddels ben ik natuurlijk nog steeds lekker bezig met de winding ways, steeds dezelfde blokjes, soms ietwat saai, maar ook bij elk blokje mooier. Niet super verrassend om aan te werken, hoewel ik heeeeeeeeeel erg blij word van deze quilt in wording. Het is een heerlijk werkje voor 's avonds op de bank. Lekker ontspannen, blokje naaien, niet te veel over nadenken. Mooie, lieve, verrassende of gekregen stofjes door je handen laten glijden.

De 'frisse start' zoals ik mijn sampler ooit doopte na het log cabin avontuur is op een paar blokjes na klaar. Bij elke bee krijgen we 4 patroontjes, we zijn als groep nog wel tot november bezig, dat betekent 1 blokje per maand. Ook geen hoog tempo dus.

Dus... nieuw project. Ik wil weer heel graag appliqueren. Vind ik leuk om te doen. Dus worden het de engelse oude mandjes. Ik ben druk bezig met het tekenen ervan. Maar hoe het middenstuk gaat worden... Ik heb mijn blik ook nog op de king George blokken gericht staan. Misschien komen die wel in het midden! Dat lijkt me een spannende combinatie, het beste van allebei, de mandjes met de rondjes. Best of both quilts zeg maar. Ik ben in de geschiedenis van de originele king George gedoken en ergens gelezen dat de rondjes waarschijnlijk door een andere quiltster gemaakt zijn en de applique blokken zijn toegevoegd door een ander. Leuk idee natuurlijk, wat hier dan een beetje in nage-aapt wordt. Maar of de rondjes combineren met de mandjes... geen idee. Dat zal ik moeten zien. Misschien gaan ze wel weer zo knokken, net als de log cabin blokken deden met de samplerblokken. Het idee is spannend.

En tja, bij een nieuwe quilt hoort een nieuwe stofselectie:

De basisstof is onderweg vanuit den verre, dus is het wachten op post!

Een fijn weekend, het is nog niks met het weer, lekker aan de slag met de lapjes dus!
Nathalie

11 opmerkingen:

 1. Leuke lapjes heb je uitgezocht!!! Spannend om weer met iets nieuws te beginnen. Succes en fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd weer leuk om een nieuw project te bedenken en daar horen zeker nieuwe stofjes bij! Deze lapjes zien er prachtig uit. Succes, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahaha....wat kun je toch druk zijn met stofjes! Ik zal de mijne ook even kieken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een spannend avontuur altijd weer, het beginnen van een nieuwe quilt. Ben benieuwd hoe het er uit gaat zien. Het belooft wat moois te worden als ik je stofjes zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja die mandjes zijn leuk hè, die kriebelen bij mij ook,...
  ;o)
  Veel plezier!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd heerlijk om aan wat nieuws te beginnen en de stofjes zien er smakelijk uit.( jammer van je letters die ik nu dan maar voor de uitzondering overtyp)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. als het goed is, is de woordverificatie uitgezet!

   Verwijderen
 7. Ik ben heel benieuwd hoe engelse mandjes eruit zien. De stofjes zien er in ieder geval veelbelovend uit! Veel plezier ermee.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben weer helemaal benieuwd wat het gaat worden! Jouw resultaten zijn altijd zo geweldig! Heel veel succes ermee.
  De lapjes zien er samen geweldig mooi uit!

  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Succes met je nieuwe project, mooie stofjes, je maakt me wel nieuwsgierig, ik blijf het volgen.

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige stoffen bij elkaar. Veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen