zondag 1 april 2012

5 blokjes gegroeid!

Nou ja, dat klinkt ook niet echt indrukwekkend, 5 blokjes gegroeid! En eigenlijk is dat ook niet zo heel veel, maar toch is het wel de moeite om weer even te laten zien denk ik...
De bovenste en rechtse rand zijn er aan gegroeid. De rechtse rand heeft twee blokjes die eigenlijk uit het SBS boek komen. De drie blokjes in de bovenste rand komen wel origineel uit deze quilt. En zo groeit hij maar door... Ik twijfel nog een beetje over hoe ik verder moet met de randafwerking. Want de blokjes bovenaan en rechts zijn de laatste die ik daar aan gezet heb. Onderaan en links komen nog 7 samplerblokjes in totaal. Het idee voor deze quilt heb ik hiervan afgekeken:
Dat wordt dan wel veel wit aan de buitenkant. Te wit? Geen idee... Misschien ook wel mooi rustig.

Ik merk dat ik af en toe al weer aan het mijmeren ga over nieuwe projecten. Er zijn er nog steeds een aantal die ik erg leuk vind... De Life is Beautiful bijvoorbeeld. Niet de manier waarop hij in elkaar zit, maar wél de stitcheries met applique.

Maar ook de English basket quilt

vind ik prachtig. Vooral de mandjes ervan, wat ik van al die hexagonnen vind is vast bekend! Ook die zouden dus een andere opstelling krijgen.
En dan twijfel ik ook nog over de Camelot/King George III
Liefst in kleine blokjes gemaakt, en geplaatst zoals hier...

En alsof het nog niet genoeg is... de floral beauty

Wat een keuzes en wat een denkwerk!

Omdat ik dus nog ab-so-luut niet zeker weet, ga ik me eerst maar eens storten op het quilten van de engeltjes en de jongensquilt, en de winding ways. Die laatste groeit en groeit steeds, en dat blijft toch ook leuk en spannend om te doen.

Ondertussen werk ik ook nog aan mijn andere plannetje:
Zien jullie die mooie, royale, grote mand met deksel? Dat wordt/is mijn nieuwe knutselmand! Ik wil de stoffen bekleding voorzien van zakjes, waarin ik dan mijn scharen bij elkaar kan opbergen, mijn vingerhoedjes, de naalden en nog veel meer. De zakjes wil ik gewoon van ongebleekte katoen maken, maar erop wil ik kleine borduurtjes naaien van wat er in zit. Dat lijkt me een leuk project! De mand is zo groot (40 cm doorsnee en 25 cm diep) dat ik anders vast en zeker alles kwijt ben! Als het gelukt is, krijgen jullie ook nog eens een keer een kijkje ín de mand!

Fijne dag allemaal!6 opmerkingen:

 1. Dat wordt een mooie quilt! Een hoop werk ook allemaal.
  Het lijkt me een heel leuk idee om zakjes aan de binnenkant van de mand te maken, met borduurtjes, dat wordt smullen! Het is ook een erg mooie mand!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie quilt!!! Geweldig!!! En zoveel mooie projekten die je eventueel wilt maken.
  Die mand zal helemaal te gek worden, als handwerk-mand.
  Fijne dag! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie projecten allemaal kiezen of je doet ze gewoon allemaal LOL.Je quilt is erg mooi en ik vind dat wit wel fris. Veel succes verder. groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi wordt je quilt zo.
  Super op deze manier met dat wit.
  Ook de overige projecten zijn allemaal erg leuk, dat is echt moeilijk kiezen;)
  En het wordt eentonig;) maar ook je mand is erg leuk, goed idee om er zakjes op te maken.

  Heel veel succes met alles en de resultaten zien we wel weer op je blog verschijnen:D

  Groet Annelie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat word ie MOOI! En moeilijk hoor vindt ze allemaal wel leuk (lol) Fijne dag knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk en prachtig je quilt. En ik twijfel net als jij king george of camelot maar else heeft me over de streep getrokken king george gaat het worden. Nog even wat afmaken. Kunnen we samen beginnen als stok achter de deur, Leuke blog groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen