dinsdag 21 februari 2012

boy's story... de finish in zicht!

En daarom werd het hoogste tijd om te gaan nadenken over randen en achterkanten. Want dat maakt een quilt pas echt mooi af. Bovendien zijn de afmetingen van het jongensverhaal aan de krappe kant voor op een éénpersoonsbed (1,40x1,70), net te smal en net de kort. Onze kids houden allebei van lekker ingestopt.

Voor de zijkanten en achterkant (en natuurlijk, voor de leuk!) waagden mijn moeder en ik er samen een ritje Huissen aan, op naar 't Hobbyhoekje. Natuurlijk wist ik al dat Astrid vandaag aan het werk was (nota bene, haar blog is verhuisd! Wil je mee blijven lezen, sla de link dan op!) Ze heeft me geweldig geholpen. Ik viel bij binnenkomst al meteen voor dit mooie blauwtje van Howard Marcus, 'comfort, collection for a cause'. En die paste er precies bij. Een mooi licht stofje mag er eerst nog als lijstje omheen.

Kijk maar even mee!
aan de rechtse kant zie je het effect van de rand. Lekker blauw en fris.


Rouenneries deux was er ook voor een groot deel binnen. Ik had me er van te voren errug op verheugd, maar ik heb er uiteindelijk toch niet zo heel veel van meegenomen. Kriebeltjes printjes, dat wel. Kleine stukjes. Mijn kistje zit al erg vol, en hoeveel french general achtige quilts wil ik nog maken?

En mijn mams, was die zomaar mee? Voor een ritje van twee uur? Nee hoor...  Die is door mij besmet. Sorry! In de simply vintage nr 2 zag ik een granny square gehaakte deken, en die vond ik zoooo leuk. Nu heeft mijn moeder lang geleden heel veel gehaakt, gordijnen, tafelkleden, heel veel in wit. Inmiddels heeft ze veel last van handen en armen, allerlei problemen zijn ermee, maar ze wil toch gaan proberen of ze nog vierkantjes kan haken. Super de super vind ik dat. Zelf kan ik het niet zo goed, ik ben erg van de strakke hand...

Deze wolletjes bolletjes merino sloegen we aan de haak:
De flits heeft ze behoorlijk feller gemaakt, het zijn antiekerige kleurtjes in het echt. Als er wat van af is zal ik hier wat laten zien! Lekker scrappy met heel veel kleurtjes worden de squares, en de randjes in gebroken wit.

Ik ga gauw verder met de jongensdeken, want ik heb hier een klein mannetje ongeduld in huis. Gisteren opperde hij trouwens dat hij die 'grijze' (in het echt is het cremig) muren maar niks vond. Hij wil wel blauw of groen! Ach, tegen de tijd dat de quilt helemaal af is, is hij toe aan een groter bed. Gaan we zijn hele kamer op z'n kop zetten!

Fijne dag nog!

3 opmerkingen:

  1. Wat is dit toch een superleuke quilt !! Heb het boek ook liggen, maar eerst 'moeten' er wat andere projecten af. Jou quilt is echt geweldig mooi!! Groetjes, Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent inderdaad geweldig leuk geslaagd! Ben benieuwd naar je granný's. laat je moeder maar effe flink doorhaken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie stof voor de rand! De quilt wordt supermooi! En het gehaakte deken wordt ook geweldig met deze kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen