dinsdag 3 januari 2012

Een heel nieuw jaar!

ligt nog voor ons. Nou ja, er zijn een paar dagen voorbij, maar wat geeft het? In elk geval, de beste wensen voor iedereen die dit leest!

Ik had gehoopt in de kerstvakantie lekker bezig te kunnen zijn met quilten. Dat is ook wel gelukt, tussen de drukte van alle feestdagen én nog een jarige dochter door. Ik werk vaak aan de blokjes voor de sampler quilt met log cabin blokken. Ik zal eerst even wat showen:

Geen origineel blokje van de cursus, maar uit het Dear Jane boek. Er komt nog een keer een rare krul die ik niet mooi vind, dit blokje mag die vervangen.
Een ohio star, eigenlijk vond ik deze te simpel maar door stofgebruik vind ik hem toch wel erg leuk geworden. Gemaakt op oudjaarsavond! Hij is heel fris en fel.
 Dit was een erg moeilijk blokje trouwens! Wat een gepuzzel en gepriegel, en dan de steeltjes voor de 'blaadjes',  ik wil ze er per se meteen op maken, ik heb nu een katoenen draad gewerkt in zijdelint waarmee je kunt borduren, dat is uiteindelijk een opliggend bladertakje geworden.
Totaalplaatje tot nu toe. In het echt is de quilt wel veel drukker nog als op de foto...!

Verder ben ik lekker aan het quilten met de engeltjes. Nou ja, lekker... zoals bij alle dingen aan deze quilt is ook het quilten in twee keer gegaan. Na twee 'schilderijrandjes' met hartjes vond ik het eigenlijk zonde dat de lijstjes zo platgedrukt werden. Dus hup, de hele boel weer uitgehaald, nu quilt ik de lijstjes 'in the ditch'.
Ook ben ik nog steeds aan het nadenken wat ik met de iets grotere achtergrondvlakken ga doen, maar dat komt vast ook wel goed. De quiltbok is naar zolder, dat is met deze quilt geen doen. Gelukkig is het winter en niet erg om met het hele geval op schoot te zitten! Alhoewel... het waait en het regent hier enorm, het lijkt eerder herfst dan winter.

Voor 2012 heb ik me voorgenomen (ach, een mens moet plannen maken niet waar) om eerst eens zoveel mogelijk af te werken. Met vier grote projecten onder handen (engeltjes nog quilten, de sampler, winding ways en de jongensquilt voor Krijn) heb ik genoeg te doen. Erg veel stofjes heb ik niet nodig, alleen achterkantjes denk ik. Ik zwicht vast af en toe voor iets moois, maar als beginnend quilter kan ik nog niet winkelen in eigen kast. Zo was ik vandaag bij de uitverkoop Dorry, en heb ik lekker 3 lapjes gekocht, geen uitverkoopjes maar omdat ze zo mooi waren mochten ze toch mee. Daarnaast nog wat kleurtjes colcotton voor de helft, maar goed dat ik altijd een lijstje in mijn tas heb.

Tenslotte, heeft zij mij geïnspireerd tot het maken van een mooie krans. Het begin is er, er mag nog heel veel aan groeien, maar ik vind het nu al helemaal leuk! Lieve Supergoof, dank je wel voor je top-idee!
Er hangen al aardig wat dierbare dingen in, zoals mijn eerste lege quiltklos met quiltgaren (linksboven), in de antieke zit een hele klos! Ook de tot servetring gebogen lepels die we aan de gasten meegaven als geschenkje na onze bruiloft hebben er een plekje gevonden, net als heel veel hartjes van verschillende vriendinnen gekregen, en onderaan hangt een schattig winterengeltje wat ik ooit kreeg van een hele lieve secret Santa.

Ik ga vanavond lekker quilten, het is er weer voor! Fijne avond allemaal!

4 opmerkingen:

 1. Oh wat laat je veel moois zien!!
  Genieten om te bekijken,..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag je vandaag bij Dotty met je geweldige quilt! Je bent echt een natuur talent als ik je blog zie! Wat ontzettend leuk! Ik zie dingen die ik nog niet eerder ben tegengekomen! Je bent voor mij echt een inspiratiebron!
  Ga zo door!

  Groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Nathallie. Je hebt een leuk blog, ik ga proberen je te volgen. Ik vind de kleuren van de quilt hierboven erg mooi. Ik heb 3 quiltvriendinnen die ook met deze quilt bezig zijn, zij gebruiken er gebroken witte stofjes bij, ook mooi. En je Antieke is helemaal klaar, goed zo. Mijn top is klaar maar het quilten moet nog even wachten omdat ik eerst een andere wil quilten. Groetjes van Dorien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He Nathalie, wat leuk om te zien dat je al zover bent met ons Bee-quiltje. Je krans wordt al superleuk, maar er mag nog veel meer bij;-))

  BeantwoordenVerwijderen