dinsdag 4 oktober 2011

Naar de snoepwinkel!

Zo voelde het vanochtend. In mijn eentje op weg naar Huissen, naar 't Hobbyhoekje, met een duidelijk doel. DH wil graag een grote flannelen quilt voor de vroege zondagochtend, en ik ga starten met nóg een nieuw project.

In Oisterwijk ga ik meedoen aan een quilt waarbij je diverse blokken afwisselt, log cabin blokken, applicatieblokken en patchworkblokken. Het wordt dus een hele gemengde quilt! Voor de applicatieblokken had ik een basisstofje nodig, dat is deze geworden:
een mooie basis om mee te beginnen. Voor al het patchwork en appliqueer gebeuren ga ik de restanten van de engeltjes gebruiken, ik heb nog flink wat french general stofjes over, dus ook dat komt goed. En voor de log cabin blokken is het dit geworden:
Het Hobbyhoekje bleek nog heel wat rural jardin te hebben liggen, mooie, zachte blauwtjes en witjes met blauw. Dat wordt vast mooi met een rood vierkantje in het midden! En zo is ineens de keuze en toon van de quilt al weer bepaald.
Volgende week donderdag is de bee, ik zal vragen of ik een fotootje kan maken of mag laten zien van de quilt die we gaan maken. Ik kan ineens niet meer wachten!

Voor de stoere flanellekes heb ik het volgende gekocht:

Hoe is het mogelijk hè, bijna alle kleuren van de regenboog en dat voor een stoere quilt! Ook die gaat vast naar mijn zin worden. Ik ben van plan om er flink wat vijfpuntige sterren in te gaan verwerken, hier kun je het patroon vinden. En verder zie ik wel wat het gaat worden. Misschien ga ik in banen of repen werken... Nog even om over na te denken dus!
Als jullie denken, wat doet ze ondertussen nog, behalve dan nieuwe dingen starten... wordt er ook nog wat áfgemaakt? Ja hoor! De slingerrandjes deken is een heel eind, ik hoef nog maar een rand of wat te quilten. Maar ja, ook die worden steeds langer hè. Verder ligt er een blokje 'Boys story' te wachten om afgemaakt te worden. De engeltjes worden pas gequilt als de slingerrandjes klaar zijn. En af en toe groeit er een blokje aan de Winding Ways... Het eerste borduurhartje is ook al klaar!

Volgende keer zal ik jullie wat foto's laten zien van de onder handen projecten!

2 opmerkingen:

  1. De stoere stofjes zijn prachtig. Wat leuk, zo'n project! En de gemengde quilt zal ook vast mooi worden. Opwindend, al die nieuwe dingen!
    groetjes
    Jane

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt echt hartstikke leuke stoffen gekocht! Dan gaan 2 mooie quilts opleveren!

    BeantwoordenVerwijderen