vrijdag 14 oktober 2011

Kom je gezellig op de thee!

Hij smaakt namelijk heerlijk! Ik denk dat het een beetje rooibos-achtig is... Nee hoor, alle gekheid op een stokkie, het is het vurig rode hart wat in het midden van de nieuw te maken quilt met log cabins komt. En zo'n rood hart temidden van crème/witte reepjes en heel zacht blauw, dat is tóch een beetje eng. Vandaar dat ik even deze proef heb gedaan. Na het snijden van de eerste hartjes heb ik wat restjes in een theeglas gedaan, kokend water erbij en even laten trekken. Geen rood water gelukkig, en om het écht zeker te weten knijp ik deze restjes dan nog even uit in een hagelwit doekje. Als dat na al deze acties nog steeds wit is, ben ik ervan overtuigd dat het verder goed komt.

De nieuwe quilt heeft nog geen naam. Dat is een beetje lastig, want wat voor label zal ik 'm geven? Het worden 64 log cabin blokken, en die gaan er als volgt uit zien:
Ik heb even voor 't idee wat reepjes keurig neergelegd en een foto gemaakt. Vind ik zelf ook heel fijn om te zien hoe dat eruit gaat zien. De 64 log cabin blokken worden afgewisseld met patchwork/sampler-blokken en 9 applique blokken. De blokken worden 6 inch groot. De totale quilt wordt zo'n 2.30x2.30, zonder randen, dus dat wordt weer een enorme klus. Maar daar hou ik wel van. Het eerste appliqueblok heb ik gisteren op de Bee samengesteld. Ander huiswerk is 4 log cabins, ik heb daar alleen nog even theezakjespapier voor nodig om te paper piecen. Maar daar wordt aan gewerkt, Peti, die samen met me dezelfde quilt gaat maken, heeft me beloofd daar wat metertjes van op te sturen, het is bij haar in het dorp te koop.

Ondertussen is er genoeg te doen, want dit blokje kan van een festonsteek worden voorzien. Daarvoor ga ik zijde van Venne Colcotton gebruiken. Voor wie daar ook eens wat van in wil slaan, dat kun je bij Bob-in heel goed doen!

Zoals je kunt zien veel French General stofjes. Ik vertelde al dat ik flink wat Rural jardin had kunnen vinden. Nu bleek de quiltjuf nog een Yummie rol van 31 repen met 10 cm Echte Originele Rouenneries te hebben! Oh, en die vind ik dus écht prachtig... Helemaal gek ben ik op al die French General stofjes! Ook lagen er nog aardig wat fat quarters... zucht!

Voor wie het een beetje bij houdt, de slingerrandjesdeken alias de antieke quilt vordert gestaag, nog één randje diamanten en dan de allerlaatste rand, de vierkantjesrand en dan... is ie klaar!

3 opmerkingen:

  1. Oh wat een heerlijke log cabin!! Prachtig,..

    Ehm,.... De thee was niet echt lekker,..
    :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De quilt gaat er vast fantastisch uitzien!

    BeantwoordenVerwijderen