maandag 24 oktober 2011

Er valt weer wat te zien!

Soms lijkt het alsof je niet echt verder komt... geen spannende nieuwe projecten te melden (o ja, de laatste was van twee weken geleden, dat lijkt een eeuwigheid!)... geen vorderingen om te laten zien...

Maar nu is het Showtime!
Kijk maar naar het derde blok van a Boys Story!
Langzaam aan is goed te zien hoe deze quilt gaat worden. Heel, heel druk, maar ook toch heel, heel stoer. Er zit een hoeveelheid verschillende stofjes in om akelig van te worden, maar omdat de kleurtoon over het algemeen hetzelfde is past het allemaal prima bij elkaar.

Verder worden er heel veel, heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel uurtjes doorgebracht in de schommelstoel achter de quiltbok. De slingerrandjesdeken nadert de ontknoping. Ik ben nu bezig met de laatste 10 meter rand te quilten, de vierkantjes op zijn kant. De eerste twee meter is daar al weer van weggeprikt. In gedachten zit de bies er al aan, hihi, het lijkt me zo heerlijk om deze quilt op ons bed te kunnen leggen!

Ik heb een detailfoto gemaakt voor degenen die graag willen weten hoe ik dit enorme gevaarte doorquilt. Erg fijntjes, mijn vakjes aan de achterkant zijn behoorlijk klein. Kijk maar even mee:
Zoals je kunt zien ga ik overal dwars overheen of doorheen. De vierkantjes en diamanten zijn dwars over het midden gequilt. De extra rand tussen vierkantjes en diamanten heeft een vierkantjes-op-zijn-kant patroon gekregen. De bruine randen zijn in de lengte meegequilt, met het patroon van de stof mee, de zigzag is met vier draden gequilt, waarbij steeds de lijnen doorgetrokken zijn. Een deel is dus in-the-ditch gequilt, en een deel dwars eroverheen. De gansjes zijn op precies dezelfde manier aangepakt.

Tip, als je op de foto's klikt, worden ze nóg groter!

Ondertussen is het blokje log cabin wat me niet zinde uitgehaald en opnieuw in elkaar gezet, en is de applicatie bijna klaar. De winding ways blijft momenteel een beetje liggen helaas. En ja, ik slaap ook nog!

4 opmerkingen:

 1. Via home-sweet-home ben ik op je blog gekomen. Wat maak je een prachtige quilts. Vooral je antieke quilt is schitterend. Ik kom graag nog eens terug.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi blok erbij van a Boy's Story! (ook een WIM-metje van mij...) En je quilt echt supermooi! Complimenten hoor! ;0)))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben via margreet op je blog gekomen, wat quilt je de antieke quilt prachtig door! wat een plaatje wordt dat, en je andere quilt lijkt me ook erg mooi te worden, tis dat mijn zoon(tje) al 12 is anders had ik dat boek ook gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat gaat helemaal lekker Nathalie! Ga zo door! Ik kom je antieke binnenkort weer eens live bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen