zondag 16 oktober 2011

Eigenwijs

Eigenwijs is ook wijs, zeiden ze over onze kinderen op het consultatiebureau. Eh, hebben ze dat van mij dan?
De quiltjuf heeft keurig uitgelegd hoe je met paper piecing strakke, nette log cabin blokjes kunt maken. Maar eigenwijze ik wil het natuurlijk liefst zónder zo'n papiertje aan de achterkant. Dus vandaag maar eens op mijn eigen eigenwijze ik manier geprobeerd. Reepjes gesneden, de naailijnen afgetekend, spelden en naaien maar. Ik heb er vier gedaan, ééntje is niet helemaal recht en die mag denk ik een keertje opnieuw. Het is echt niet zo strak als met paper piecing, maar vind ik dat erg? Meestal zijn mijn quilts niet helemaal kaars en kaarsrecht... De uiteindelijke maat van de blokjes klopt in elk geval.

Even een foto erbij, altijd leuk toch?
Leuk is ook dat je nu echt ziet hoe de kleuren van deze quilt gaan worden en hoe hij toont. Ik vind hem nu al heel lief en schattig. De 'warm hart' naam doet 'm niet echt recht, want het zijn eigenlijk best wel frisse kleuren, maar het hartje is toch wel warm rood.

Op de foto is te zien in het rechts onder hoekje dat ik die al met een rode festonsteek geborduurd heb. Ik ga nog even een ander bloemetje in het zand maken, daarna beslis ik welke ik uit ga halen. Het geeft nu wel een beetje pit, maar misschien wil ik dat wel niet.

Ach, het begin is weer gemaakt!

2 opmerkingen:

  1. Zie je wel! Dit is toch veel mooier dan dat gepruts met papier erachter. Maak je de log cabins ook op de hand of met de naaimachine?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Anna:
    Ik heb de log cabins met de naaimachine gemaakt, dat gaat best heel erg goed!
    Groetjes! Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen