vrijdag 20 mei 2011

Sandwichen

Altijd een hele klus, maar zeker als je quilt 2,30 x 2,60 meter meet... Wat een toestand!

Gelukkig waren er daar... de hulptroepen! Peti was zo lief om aan te bieden het samen te doen, en nog wel bij haar in huis! Ze heeft een tegelvloer waarop de onderlap goed vastgeplakt kan worden met schilderstape. En de ruimte. Hier in huis met al die sfeervolle en-suite kamertjes en hokjes heb ik daar geen plaats voor, en tape op de houten vloeren...

Dus vanochtend om half tien stond ik, gewapend met een grote wasmand met quilt, hobbs en achterkant en de sandwich-bende, op de stoep, o ja, ik had ook nog onze twee kleine schatjes bij. De sandwich-bende bestaat sinds kort uit een microstitch apparaatje. Dit was toch wel de ultieme gelegenheid om die eens uit te testen, en Peti heeft er ook eentje, dus dan 'schiet' het dubbel hard op. Voor wie het niet kent, microstitch zijn van die kleine plastic dingetjes die je in het groot tegenkomt als je nieuwe kleding koopt, het kaartje zit dan met zo'n plasticje vast. Om je quilt te sandwichen hebben ze hele kleine plasticjes.

Na een uurtje strijken, plakken en leggen lag de quilt keurig strak op de grond.

Eerst maar eens een kopje cappucino drinken met heerlijke zelfgebakken chocolademuffins. Jammie! Daar wil ik trouwens het recept nog van!

Toen aan de slag. Bij het eerste stukje hadden we 'publiek',  de jongedame en jongeman wilden kijken... En ook wel meehelpen eigenlijk. Dus hebben ze allebei ook foto's gemaakt én geholpen met inschieten.
Hier zie je de foto's van de pret, enne, is ie wat minder scherp, hij is gemaakt door een mannetje van 3 1/2!
Zo, en nu... quilten maar!

7 opmerkingen:

 1. Geweldig allemaal, zo`n lieve kinderen, die al een handje kunnen helpen, een quilt wordt waardevol door de schoonheid maar tevens door de herinneringen. Ik vind het een prachtige foto van D.S en een heel mooie quilt. En inderdaad nu ...quilten maar. O ja, en wat een aardige vriendin dat ze bereid was om mee te helpen met dit `vervelende klusje`.
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een prachtige foto's! Ik sta niet graag op foto's, maar hij heeft ons toch maar mooi vastgelegd! En die ieniemienievingertjes maken de foto nog schattiger. groetjes Peti

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er weer goed uit. Nu kan het leuke werk beginnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een werk hé om zo'n grote prachtige quilt te sandwichen,gelukkig kreeg je hulp.Succes met quilten,ben benieuwd hoe je het gaat doen.De mijne ligt ook nog te wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezelligheid, met zijn alle op de knietjes en aan het eind van de dag KLAAR met sandwichen TOP! Leuke foto's, fijne dag else

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige antiekske heb je daar liggen, klaar om te quilten! Ik moet nog een randjedoen, maak de buitenste rand iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt prachtig werk geleverd! En als je met de hand quilt, dan vraagt dit wel even tijd maar hij kan er enkel door schitteren!!! Ik heb me ook zo'n microstitch machientje aangeschaft. Hou je daar iets onder om de vloer niet te schadigen?

  BeantwoordenVerwijderen