woensdag 23 maart 2011

slingerrandje na slingerrandje

groeit de Antieke Quilt, oftewel mama's slingerrandjesdeken. Wat een heerlijk klusje om mee naar buiten te nemen in dit lentezonnetje! Het zonnetje waar ik zo op zat te wachten, waar ik extra energie uit trek. Heerlijk toch, wie geniet daar nu niet van?

Gisteren een ritje Dorry om nu toch echt af te rekenen met de laatste randjes. Want om nu voor elk randje afzonderlijk op en neer te blijven rijden, dat wordt me toch ook wat. En vanmorgen kon ik het niet laten, ze moesten er aan gezet worden, en langzaamaan moet ik de hele kamer ontruimen om een fotootje voor jullie te kunnen maken. Hij past nu nog nét op het vloerkleed... Dit is het dan!!! tot nu toe hè, nog 1 1/2 randje, dan is het patchen klaar! Van mijn man moet ik maar eens gaan tellen hoeveel stukjes ik al aan elkaar genaaid heb.
Randjes kiezen, dat vind ik toch elke keer weer een hele uitdaging hoor. Ik heb nu besloten om het bij deze drie kleuren te houden, bruin, groen/blauwig en donkerblauw. Voor de halve rand heb ik nog een blauw/groene meegenomen, geen echt randstofje maar heel mooi bijpassend en zo'n lief motiefje.

De buitenste rand én bies daar heb ik hetzelfde stofje voor meegenomen, een diepantiek blauwe stof met bloemetjes. In de hoop het rustiger te houden heb ik nu gekozen voor dezelfde rand en bies. Mocht ik dat op het laatste moment niet willen, dan heb ik in elk geval een heel mooi blauw stofje op voorraad voor iets anders!

Hier nog een close-upje van de randjes op een rij, als je de foto aanklikt wordt ie nóg groter!

Geniet van het zonnetje allemaal!

1 opmerking:

  1. De laatste randjes en een zonnetje, wat wil je nog meer. Grappig die blauwe met de ruiten erin met daar weer een roosje in. (hoe is het met je quiltwerk?)

    BeantwoordenVerwijderen