vrijdag 4 februari 2011

verslaafd!

Het gaat als een speer hier! Zo lekker om even je hoofd vol projecten te hebben en dat je alles onder je handen ziet groeien!

Als eerste, de vliegende gansjes zijn in vliegende vaart aan de slingerrandjesdeken gevlogen. Bij Dorry scoorde ik een heel bijzonder randje van mooie ruitjes/wiebertjes. Het is Williamsburg Clarissa, een reproductie van een stofje van ca 1810-1855 van Windham. Er staan hele petiterige bosjes bloemen op. Het randje is nu nog vrij breed, maar wordt uiteindelijk precies één creme wiebertje hoog. Mijn randen zullen nu wel in het bruin/blauwgroen/donkerderblauw worden denk ik, anders wordt het wel een hele bonte kermis. Hier is een fotootje, het wordt steeds lastiger om die te maken, voor deze heb ik mijn salontafel uit de woonkamer moeten sjouwen!

Als je op de foto klikt wordt ie groter, hopelijk is het dan allemaal nog beter te zien!

En ook heb ik een goede start gemaakt met mijn lentequiltje. Kijk maar!

Het bovenste stuk zit in elkaar. Op het groene randje met eitjes komt nog een blauw geruit eitje, rechts onder komt een tulpje en op de vierkantjes staan nog een lieveheersbeest en hartje gepland. Ik moet nog even kijken of ik die ook appliqueer of ga stitchen. De bloemetjes links op het mandje hebben al een festonrandje, de bloemetjes rechts moeten nog. Het is zo'n gezellig klusje dit, en van die kleurtjes word ik helemaal vrolijk, ondanks dat sombere, grijze weer buiten. Van mij mag de lente beginnen! Ik heb geen hekel aan de winter, maar áls het dan winter is wil ik wel sneeuw en/of ijs...

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooi randje is dat! En je kippenquiltje is super. ik ben net aan een kippenquilt begonnen, maar deze vind ik haast nog leuker!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een prachtige rand met al die mooie kleuren. Ik vind je lentequiltje erg leuk worden!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kippenquilt wordt hardstikke leuk! Ik blijf het volgen.
  Groetjes,
  Diana

  BeantwoordenVerwijderen