vrijdag 10 september 2010

Zoë en Prudence

Twee hartsvriendinnen! Ze zijn klaar! Zo leuk om te doen juist nu Jytte weer terug naar school is en ook een écht hartsvriendinnetje aan het krijgen is!

En voor 't eerst heb ik gewerkt met freezer papier. Charlotte is nog gemaakt met behulp van kartonnetjes en eromheen vastrijgen, maar om nou de hele quilt op deze manier te appliqueren... Freezer papier is een stuk makkelijker. Je tekent erop, strijkt het vast en hupla! Ik heb wel gemerkt dat je zorgvuldig moet vouwen vooral bij puntjes. Rondingen gaan juist super makkelijk. En kleine stukjes willen nog weleens loslaten...

Deze quilt maak ik op een andere manier dan in het boekje staat, daar wordt alles met vliesofix gedaan. Maar omdat ik dat een beetje stijfjes vind, heb ik besloten om zoveel mogelijk te appliqueren. Bij dit blok zijn alleen de schoenen en de sterretjes met vliesofix gedaan. Die sterretjes zijn trouwens oorspronkelijk alleen maar geborduurd. Dat is dus ook een extraatje, maar ook bij mij weer nodig omdat de achtergrondstof wat drukker is.

Wil je ze zien...??? Tadaa!
O ja, deze foto is helaas weer met flits genomen, het is zo'n donker weer! Dus in het echt zijn de kleuren weer veel leuker!

Het moeilijkste klusje vind ik trouwens de randjes, om die precies te kunnen naaien, mooi recht, zonder dat het trekt... Ondanks dat ik alles helemaal keurig afgetekend heb én precies probeer te spelden vind ik dat altijd erg lastig! Dus als iemand daar nog een handige tip voor heeft??

3 opmerkingen:

  1. supermooi! ik ben trouwens wel heel verliefd geworden op je grijze stofjes. 'wil ik ook voor mijn farmers wife' zegt een stemmetje in mijn hoofd steeds.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schatjes ! Helemaal leuk die kleurtjes.
    Groetjes Anita.

    BeantwoordenVerwijderen