woensdag 29 september 2010

Blokkenrol

Eén van mijn allereerste quiltprojecten waren twee blokjes uit het boek van Karin Pieterse. Van mijn voormalige buurvrouw kreeg ik twee bananendozen met quiltstofjes, daar heb ik toen het een en ander uit geselecteerd met het idee om een sampler te gaan maken. Want tja, als beginner lijkt dat toch wel het aangewezen project!

Wat een gezwoeg werd dat, en wat een hékel had ik aan het maken van malletjes! Een hele avond tekenen, knippen van mallen, manlief gaatjes laten boren (had erg stevig paterno ergens vandaan...) daarna nóg een avond tekenen en knippen, en dan zit in redelijk korte tijd zo'n blokje in elkaar! Dát was helemaal niet voor mij weggelegd zo!

Twee blokjes hield ik het vol, en die verdwenen... onderin de kast. Dat was me nog nooit overkomen. Ik ben namelijk iemand die van praktisch houdt, en wat ik maak wil ik ook gebruiken! Van onderin de kast verhuisden ze zelfs naar de zolder... Af en toe dacht ik nog wel aan ze, maar wat moest ik er nou mee?

Tot ik zag dat Peti een prachtig leuke blokkenrol gemaakt had van huisjes... dat bleef een beetje in mijn achterhoofd toen. Maar bij de open dagen van Marleen Wijn-Jooren in Oisterwijk zag ik de rol in het echt. En toen, Pling!, ging een lampje branden! Dat zou leuk zijn voor die twee blokjes onderin de kast! En reuze handig voor de angels story blokken, zo'n rol!

De afgelopen weken ben ik er druk mee geweest, maar nu is ie af:

De achterkant is gemaakt van een stuk flannel wat ik nog over had van de hartjesquilt. Dat was meteen het laatste stukje wat ik daarvan had liggen... De flannel moet ervoor gaan zorgen dat het blok netjes op zijn plaats blijft. De afmetingen van de rol zijn 70x40 ongeveer. Een mooi maatje vind ik zelf!


Ik heb ook nog twee detail-fotootjes voor jullie, het quilten ging niet helemaal professioneel, het was de eerste keer dat ik dit type blok ging quilten dus hoe pak je dat nou aan? Helemaal precies zijn de hoekjes en lijnen niet, maar ik heb er wel al doende heel veel van geleerd. De quiltsteekjes zijn ook niet super klein, maar dat hoefde voor mij ook niet omdat het een rol is om te gebruiken, bij te heftig doorquilten was ik bang dat de rol te stijf zou worden.
  

4 opmerkingen:

 1. Precies gequilt of niet, ik vind het een leuke rol, veel plezier ervan! fijne dag, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je blokken nu een bestemming hebben gekregen ! Ik vind het een super idee, en het is toch netjes gequilt ?!
  Groetjes Anita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me heel handig zo'n blokkenrol , wat goed om zo weer op ideeen gebracht te worden ;) Ik vind het mooie blokken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is hartstikke leuk geworden Nathalie! Ik ben er momenteel ook eentje aan het maken!

  BeantwoordenVerwijderen